Kvalitetsklubb – Snillfjord Motorklubb

På min videre reise blant pilotklubbene i Kvalitetsklubbprosjektet, så brakte det meg til Snillfjord Motorklubb i Trøndelag. Klubben ble etablert i 2005, men det var først i 2008 at det virkelig tok av med aktivitet. Som ellers i andre klubber, så er det ildsjeler som driver klubben på dugnad, og for gründer Jan Rune Berdal som har vært med fra oppstarten en vel så viktig livsstil.

De har per dags dato 167 medlemmer, men har opplevd en nedgang fra i fjor (330 medlemmer) primært pga Koronasituasjonen. Dette håper de vil snu fra høsten av, når man forhåpentligvis kan drive med normal aktivitet igjen.

Snillfjord har et stor fokus på å involvere hele familien i sin aktivitet. De driver ingen helårsidrett, men anlegget er åpent rundt 115 dager i året. De prøver å gjennomføre en fast treningsdag i uken, ellers så er det mye egentrening med både aktivitets- og sikkerhetsleder på plass.

Klubben har et stort fokus på rekruttering og det å tilknytte seg nybegynner langt utover Snillfjord. Dette har betydd at store delere av Trøndelag velger å ta turen til de. Det er ikke uvanlig at familier reiser opptil 1,5 time for å trene hos de.

Det er et lite og kompakt anlegg som de leier i utkanten av Snillfjord sentrum (et tidligere skianlegg/lysløype). Hovedbanen er på 900 meter, pluss at de har en liten rundbane for de minste. Klubben har opparbeidet seg fantastiske fasiliteter for å ivareta sine medlemmer. De har 13 utleiesykler og bekledning fra fem år og oppover, som man kan låne gratis de to første gangene.

Snillfjord driver primært med motocross, men på sikt så ønsker de å få på plass noen trailsykler som de kan drive balansetrening med. Dette viser en fremoverlent klubb, som er svært opptatt av å skape gode og utviklende aktiviteter, samt at de også ønsker å være gode på ivareta barn og foresatte ved oppstart.

Klubben har en ellers god og sunn økonomi, og er veldig flinke på å søke spillemidler etc.

Snillfjord har fått utviklet et eget digitalt innsjekksystem, hvor de også får hentet ut veldig mye nyttig informasjon. Dette er et system som mange andre klubber kunne hatt god nytte av. De som ønsker å vite mer om systemet, kan gjerne kontakte styreleder Jan Rune Berdal på jan.rune.berdal@gmail.com for ytterligere informasjon.

Tekst og foto: Erik Rønstad – Breddesjef NMF

relaterte innlegg

Skjermbilde-2020-06-25-kl.-12.19
Skroll til toppen