Kevin Horgmo vant EM-runde i motocross!

Foto: Eric Laurijssen
Foto: Kjell Amundsen


Utøveren fra Åmot i Buskerud har vært høyt oppe på resultatlistene tidligere, både som svensk og norsk mester, men det er neppe noe som rager høyere enn prestasjonen han gjorde i Ernee på lørdag og søndag.

Fem konkurranser gjenstår
– I fjor var det min første sesong i EM. Målet var å gjøre det best mulig, og da ble jeg nok litt mer passiv enn nødvendig. I år startet målet med å være bland de fem beste, men nå håper jeg på pallplass når sesongen er over, sier Kevin i det fem runder og ti heat gjenstår.
Hans dårligste plassering, i de seks EM-heatene som hittil er kjørt, er sjetteplass. Lørdag stod han på toppen av pallen, og søndag ble han nummer to. Det holdt til sammenlagtseier. Horgmo ligger nå på andreplass sammenlagt i mesterskapet, kun 10 poeng bak lederen.

Skadeavbrekk
Det er ingen selvfølgelighet at Horgmo skulle imponere i EM i år. Han pådro seg en alvorlig skulderskade i juni i fjor, og det resulterte i at han ikke kunne kjøre motocross på seks måneder. – Det var ikke optimalt med så lite kjøring, men jeg fulgte rådene fra lege og fysioterapeut i stedet for å ta noen risikoer ved å starte igjen for tidlig, forteller gutten som kjører for det nederlandske laget CreyMert Racing.  

Mindre motorkraft
Til helgen er det første NM-runde på Elgane. Horgmo kjører da i en større maskinklasse, med sin 125 ccm motor, hvorav majoriteten har 250 ccm motorer. Dette håper han ikke hemmer han for mye. – De har større fordel enn meg i starten, men får jeg en god start kan jeg gjøre det bra. Selv om motoren min har mindre kraft kan farten likevel være god rundt banen, avslutter Kevin Horgmo

relaterte innlegg

perkristian
IMG_2037_Edit
Aage_Hansen_1959

Skroll til toppen