Julia Wagner klar for NM i september

10. til 12. september blir det høy fart på Gardermoen. Da arrangeres NM-finalen i dragbike med Julia Wagner (20) på startstreken. Hun har planer om å kjøre veldig fort.

-Mine mål for NM-finalen er å slå min egen personlige rekord som er på 7.5 sekunder – og 299.75 km over mål. Men mest av alt er målet å bli bedre kjent med sykkelen – og få testet den mer, sier Julia Wagner.

Julia Wagner er den yngste i verden som har tatt lisens på Super Twin Top Fuel Bike, uansett kjønn. Hun vil bli verdens raskeste dame på sykkel.

-Målet mitt med super twin er jo å bli verdens raskeste dame på sykkel. Det er det store målet. Jeg er veldig innstilt på at jeg kan klare det en dag, sier Wagner.

Klassen er den nest  raskeste i dragrace og syklene gjør 0-100 på under ett sekund. På Drag Challenge på Gardermoen tilbakela Wagner 402 meter på 7,5 sekund, og hadde 299 km/t over mål. Farten gjorde at Julia Wagner ble dyttet av sadelen og passerte mål sittende på bakskjermen.  Sadelen er nå bygd om.

Julia konkurrerer i samme klasse som gutta da dragracing ikke skiller på gutter og jenter.

-Å konkurrere sammen med gutta er bare gøy. Jeg tenker ikke noe over det egentlig – for det har jeg alltid gjort. Det er jo veldig gøy å kjøre sammen med mange som jeg har sett opp til i mange år, sier hun.

Foto: Patrik Jacobsson

 

 

 

 

relaterte innlegg

perkristian
Aage_Hansen_1959
Teambilde 2023
Skroll til toppen