John Rolfstad (17) verdens yngste i dragracingens toppklasse

Denne helgen er det klart for Gardermoen raceway 9 – 11 september, der det skal kåres Norgesmestere i flere klasser. I “Super Twin Top Fuel” deltar 17 år gamle John Rolfstad og er med dette verdens yngste i dragraceklassen.

John Rolfstad og far Svein Olav på verkstedet

John begynte “karrieren” på åkern hjemme på Skreia. 5 år gammel fikk han prøve seg på moped. Pappa Svein Olav Rolfstad løp bak for å holde smågutten og mopeden i riktig retning bortover jordet. Det gikk fint oppoverbakke, men nedover gikk det selvsagt galt. Heldigvis tok hjelmen av det meste av støtet!

Siden har det bare gått raskere og raskere. I år tok John dragrace-lisens i den raskeste klassen innen dragrace. Han er den aller yngste i hele verden!

Når man kjører en motorsykkel med ca. 1000 hester, som veier over 300 kg og har en 3,2 liters motor som går på ren nitro, må man være litt gal. Det MÅ masse trening til med lettere motorsykler i flere år. Her er det en stor fordel å gå gradene og ingen har gjort det så raskt som John.

Far Svein Olav har kjørt dragrace i mange år, sønnen er selvsagt sterkt påvirket. John var ofte med i verkstedet som barn og kikket interessert på de voksne som skrudde og mekket. Etterhvert deltok han selv og lærte mye om motorsykler allerede på barneskolen.

Vi ønsker John Rolfstad lykke til på Gardermoen Raceway i helgen!

 

Foto: Kjørebilde:Patrik Jacobsson / Verksted: Tore Ravneberg

relaterte innlegg

perkristian
Aage_Hansen_1959
Teambilde 2023
Skroll til toppen