Internasjonale kurs

Norges Motorsportforbund har behov for funksjonærer med lisenser som gir rett til å arrangere internasjonale konkurranser i Norge, eller møte som delegater på åpne jurymøter i EM og VM utenlands. Det er NMF, i samarbeid med de enkelte grener, som administrerer påmelding til disse seminarene. Normalt vil grenene betale for de man har bruk for, men klubber som trenger funksjonærer kan også melde på deltakere på egen bekostning. All påmelding må imidlertid gjøres sentralt via NMF.

Seminarer og kurs i regi av FIM

Vær oppmerksom på at alle seminarene holdes på engelsk eller fransk, og man må bestå en eksamen for å bli lisensiert. NMF vil normalt akseptere et bestått  internasjonalt seminar som oppdatering av tilsvarende norske lisenser som man har. For jurylisensierte gjelder det til og med juryleder.Ta derfor kontakt på nmf@nmfsport.no i god tid om du er interessert, eller må fornye allerede eksisterende lisens.

  • Seminar for Clerk of the Course / Sporting Steward er grenvis, og krever minimum norsk stevnelederlisens i vedkommende gren for å kunne delta. Vi foretrekker imidlertid personer med jurylisens.
  • Superlicense er grenvis seminar for de som skal være stevneledere i et VM påfølgende sesong, og krever at man har Clerk of the Course fra før.
  • Tecnical Steward krever norsk lisens som teknisk kontrollant. FIM operer med gruppene roadracing og offroad, så man bør kunne litt om flere grener om man skal ha offroadlisens. Seminaret har også en praktisk prøve som krever teknisk kunnskap og ferdighet med måleinstrumenter.
  • Environmental Steward (miljøkontrollant) er en funksjon som kreves når er land arrangerer EM eller VM, og man må da ha denne lisensen.
  • CMO Chief Medical Officer (ansvarlig stevnelege).

Oversikt over seminarer og kurs arrangert i regi av FIM.

 

Skroll til toppen