Internasjonal fremgang for Victor Asak og Martin Skar

Victor Asak (18) og Martin Skar (12) deltok forrige helg på «Warm up race» i Utrecht, Nederland. Dette var oppvarmingsløpet før EM i 1/10 Offroad i juli.

Victor, som vant Norgescupen i 2022, og Martin, som er i sin første Norgescup sesong (blir 13 år senere i år), fikk en flott start på årets Norgescup sesong med hhv. 2 og 3 plass bak Daniel Kobbevik på Hvervenbukta siste helg i april. Det var stor spenning til hvordan topp 3 i Norge holder seg ute i Europa på samme type bane som det gutta er vant til på hjemmebanen på Hvervenbukta.

Banen i Nederland viste seg å være svært vanskelig. Mange av toppførerne i Europa slet med å holde høy fart uten å gjøre feil.

 

Victor Asak

 

Løpet

Fredagen inneholdt «tidstrening» med 7 treningsomganger i 2wd og 4wd. Dagen startet med våt bane full av vanndammer, men tørket opp utover dagen. Både Victor og Martin holdt seg stort sett innenfor topp 20 i treningsomgangene. Dette lovet godt for 2wd løpet på lørdag og 4wd løpet på søndag.

I 2wd løpet slet både Victor og Martin med å få feilfrie runder på den vanskelige banen og begge endte i C finale. Victor fikk imidlertid ting til å stemme veldig bra i finaleomgangene og vant C finalen suverent.

Norske sluttresultater: Victor Asak nr. 21, Martin Skar nr. 27 og Robert Skar nr.35. Bruno Coehlo vant løpet foran Michal Orlowski og hjemmefavoritt Wesley van Helmond.

I 4wd startet de norske gutta formidabelt. Martin Skar ble nr. 12 i begge seeding omganger søndag morgen, mens Victor Asak hadde 12 og 13 plass i sine to tellende kvalifiseringsomganger. Både Victor og Martin tok seg til B finale og sikret sine beste internasjonale plasseringer så langt. I B finalene var det utrolig tett. En liten feil fikk fatale følger for plasseringene. Hjemme føreren Rik Haemers vant B finalene suverent, men bak han var det helt åpent før siste B finale (to av tre B finaler teller sammenlagt). Victor og Martin kjempet lenge om topp 3 i B finalene, men til slutt endte Martin som nr. 15 og Victor som nr. 19 etter en tøff intern duell.

Norske sluttresultater: Martin Skar nr. 15, Victor Asak nr.19 og Robert Skar nr. 27. Michal Orlowski vant løpet foran Martin Bayer og hjemmefavoritt Wesley van Helmond.

Victor og Martin ble igjen to dager etter løpet og trente med toppførerene til Xray (Coehlo, Bayer, Honigl, Goetzl) på mandag og med toppførerne til Sworks (Widmayer og Neumann) på tirsdag. Både Victor og Martin fikk masse tips og prøvde å henge seg på toppførerne. Svært god trening foran EM, og vi så stor progresjon gjennom helgen. Oppsummert fikk gutta 6 gode kjøredager på banen som vil være verdifull erfaring når vi kommer til EM.

Nå ser gutta frem mot Norgescup på Marås neste helg, Norgescup i Skien i juni og ikke minst EM i Nederland uke 29 i juli.

Robert Skar (reiseleder og mekaniker)

relaterte innlegg

kobbevik
Bilde nr1-Meg på galla
forside_
Skroll til toppen