Antidoping

Antidoping Norge (ADNO*) ble opprettet 3. juni 2003 av Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) og Kultur- og kirkedepartementet (KKD) som en uavhengig stiftelse. Dette for å sikre at kontroll og påtalevirksomheten av dopingsaker organiseres uavhengig av NIF og staten. Norges Motorsportforbund er sertifisert som «Rent særforbund».

Ren Utøver gir elementær antidopingopplæring på en morsom og tilgjengelig måte.

Opplæring og informasjon er en viktig grunnpilar i antidopingarbeidet. I 2008 lanserte Antidoping Norge Ren Utøver, et e-læringsprogram for idrettsutøvere, trenere, ledere og deres støtteapparat. I 2015 ble programmet lansert i en ny utgave, oppdatert i henhold til nytt internasjonalt regelverk.

Ren Utøver er bygget opp omkring sju utvalgte områder innenfor antidopingarbeidet. Det tar ca. 30 minutter å gjennomføre alle modulene, men det er slett ikke nødvendig å ta alt på en gang. Programmet er et flott utgangspunkt for antidopingundervisning i for eksempel idrettslag eller på skoler.

Når du har fullført alle modulene, vil dette bli registrert og du vil motta et diplom på e-post.

Klikk deg inn på renutover.no og sett i gang!

For mer informasjon om Antidoping-arbeid, og hvordan du kan bli ren utøver og rent idrettslag, se Antidoping Norge sine nettsider!

Dispensasjon for bruk av ADHD-medisiner til utøvere over 15 år.

Informasjon om legemidler

På Antidoping Norge sin nettside kan man søke opp legemidler man er usikre på.
Men merk at legemiddelsøk på denne siden kun har informasjon om norskregistrerte legemidler kjøpt i Norge. Det vil si at legemidler som er kjøpt i utlandet, utenlandsk eller norsk, KAN inneholde andre preparater eller evt. større mengder.
F.eks kan Otrivin kjøpt i utlandet ha et annet innhold enn Otrivin kjøpt i Norge.

Kosttilskudd er ikke registrert i dette Legemiddelsøket.

Legemiddelsøk

 
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.