Horgmo nummer 15 i VM-debuten

Kevin Horgmo (bildet) kjørte i helgen sitt første VM-løp i motocross. VM-runden gikk av stabelen i Italia.

Da det ikke sto EM-kjøring på programmet, valgte Horgmo å kjøre VM-runde i helgen. Han har hatt en fin start på årets sesong, både i det åpne italienske mesterskapet og i EM sist helg.

I helgens VM-runde kjørte han i klasse MX2.

-På tidskvalifiseringen kjørte jeg bra. Sykkel og kropp kjentes topp. Jeg var 12. raskeste på tidskvalifiseringen – og hadde da et godt utgangspunkt for de to heatene, sier Kevin Horgmo.

-Første heatet var jeg ut rundt 10. plass, og følte at jeg hadde farten til å ligge der hele heatet eller enda bedre. Jeg var uheldig da jeg skulle forbi en annen kjører, og kjørte rett i ham –  som endte i at jeg krasja. Jeg var nede på rundt 17.-plass, men kjørte meg opp til en 14. plass. Jeg klarte ikke å tette luka til de foran da jeg mistet bakbremsen de siste 10 minuttene, men jeg kom på 14. plass av totalt 37 utøvere, forteller Horgmo.

-Andre heatet hadde jeg en litt dårligere start, rundt 14-15. plass, men jeg var mer på de første rundene. Lå på en 10.-11. plass da jeg spant rundt i en sving. Jeg var fort opp igjen, og kom i gang på 14. plass. Jeg kjørte da noen av mine beste runder på hele heatet – og “pushet” hardt. Satte 4. beste tid totalt av alle i heatet, så kjøringa var bra. Fightet meg hardt opp til en 11. plass, og begynte å tette luka til 10. plassen. Uheldigvis så var jeg nedpå en tur til, og datt ned til 18. plass. Kjørte meg opp til en 16. plass i mål, forteller Horgmo.

Horgmo er likevel greit fornøyd med helgens VM-debut.

 

-Kjøringa var bedre enn resultatet tilsier, men jeg er fornøyd med helgen uansett. Det ble mye fighter, og hard “pushing”, sier han.

Nå går turen til Belgia for trening i sanden før neste EM-runde om to helger.

relaterte innlegg

perkristian
IMG_2037_Edit
Aage_Hansen_1959
Skroll til toppen