Hevdet seg i Spania, igjen

Helgen var preget av meget vekslende vær, alt fra styrtregn til strålende sol. Forholdene spilte både Jesper og Ole Bjørn ett lite puss på fredagstreningen da de krasjet i samme sving på akkurat den samme våte flekken med noen runders mellomrom. Dessverre fikk Jesper en skade i tommel som gjorde at han ikke fikk kjørt mer denne helgen. Ole Bjørn gikk på sin side kun glipp av særdeles viktig banetid på tørre forhold imens teamet fikset hans Ducati.

Lørdagens kvalifisering på vått gikk veldig bra for Ole Bjørn og han endte tilslutt på 5.plass.

På lørdagens løp kom han meget bra igang, og kjørte seg raskt opp på en 2.plass. Han kjørte stabilt gode rundetider, og knappet inn på lederen, men på den 7.runde fikk han dessverre en motorfeil på langsletta som gjorde at bakhjulet låste seg. Et under gjorde at Ole Bjørn fikk kontroll på sykkel og ikke krasjet stygt.

Det var ett skuffet team som så pallplassen ryke.

Motorfeilen var alvorlig og Ole Bjørn hadde tenkt å kaste inn håndkleet ettersom dette var den siste «brukbare» motoren teamet hadde. Men, teamets mekanikere sendte Ole Bjørn avgårde på middag med ett tyvetalls fans som hadde reist til Jerez fra Norge for å følge helgens race og startet jobben med sykkel. Og, klokka 0600 søndag morgen startet Ducatien igjen. Da hadde teamet jobbet iherdig gjennom hele natten.

Søndagens løp gikk på tørt, og ettersom Ole Bjørn gikk glipp av mye treningstid på tørr bane, ble det litt gambling på dekkvalg og set-up. Ole Bjørn kjørte ett meget solid løp og lå lenge på 2.plass, men endte tilslutt på en sterk 6.plass i et startfelt som består av meget sterke og ikke minst erfarne førere. 

Igjennom sesongene teamet har satset i Spania har vi fått erfare at det hele tiden kun er små marginer som skiller teamet fra å ende på pallen.  Dog mener teamet at vi er selve beviset på at det er fullt mulig for ett lite privat team med begrensede midler fra Norge å lykkes i denne tøffe klassen.  Både Ole Bjørn og Jesper har gjort store fremskritt som førere denne sesongen, og avstanden opp til de beste har aldri vært mindre. Superstock 1000 klassen som Ole Bjørn og Jesper kjører er også den raskeste og tøffeste klassen i det Spanske mesterskapet. I år har bla to av deres konkurrenter fått sjansen til å kjøre wildcard i MotoGP. Dette er førere Ole Bjørn ved flere anledninger har slått.

Nå ser teamet og førere fram mot sesongen 2019, der vi håper og jobber mot å stille med den nye Ducati Panigale V4R.  Teamet forbereder nå en gjennomgang med eksisterende og potensielt nye samarbeidspartnere, og håper å kunne presentere en internasjonal satsning så fort som mulig også neste år.

 

relaterte innlegg

perkristian
Aage_Hansen_1959
Teambilde 2023
Skroll til toppen