Glenn Moi Norgesmester i Speedway 2023

Kilde: SpeedwayNorge.no

Glenn Moi som kjører for Elgane Motorsportklubb er Norgesmester i Speedway 2023! Sølvet gikk til Truls Kamhaug som kjører for Oslo Motorsportklubb, mens Ludvig Hamrin fra Sverige tok bronse.  Dette er Glenn Moi sitt 4. Speedway NM gull individuelt.

Dramatikk på By Speedwaybane
Etter 20 kjørte heat var det fortsatt uklart hvem som ville gå til finalen. Moi, Kamhaug og Sola hadde alle 14 poeng. Kjørerne gjorde seg klare for loddtrekning. Kamhaug og Sola gikk direkte til finalen, mens Moi måtte kjøre last chance heatet med Johansson, Klipper Smith og L. Hamrin.

I finalen stilte Moi, Sola, Kamhaug og L. Hamrin opp. Men allerede i utgangen av andre sving på første runde skjedde det noe dramatisk for den norske utenlandsproffen Espen Sola. Han prøvde å passere feltet på utsiden i andre sving, men fikk sykkelen til å løfte seg og traff i stedet gjerdet da det ble for trangt.

  • Det vi vet er at Sola har brukket underarmen, sier Stein Waalen, som oppdaterer resultatene for SpeedwayNorge.no under Speedway NM-finalen.

Ny banerekord satt av Espen Sola
Espen Sola var i strålende form tidligere i Speedway NM-finalen og knuste sin egen banerekord på By Speedwaybane i heat 5 med tiden 58,87 sekunder. Den gamle rekorden fra Speedway NM parfinalen i 2021 var på 59,15 sekunder.

Betydelig forsinkelse i Speedway NM-finalen
Allerede i det første heatet veltet Kim Andre Olsen og brakk kragebeinet. Legen bestemte seg for å hente en ambulanse utenfra for å frakte Olsen, noe som forsinket arrangementet med nesten 40 minutter fra starten. Etter det var det flere fall som også bidro til betydelige forsinkelser under Speedway NM. Ulykken i finalen med Sola forsinket arrangementet med over en time i påvente av en ambulanse. Speedway NM-finalen på By Speedwaybane varte i 4,5 timer, noe som er betydelig lengre enn de vanlige 2-2,5 timene.

Ifølge rapporter til SpeedwayNorge.no har Mjøsa Speedwayklubb laget en god bane for Speedway NM-finalen. Banen har vært solid og bra. Ingenting tyder på at det har vært noen feil med den. Forsinkelsene skyldes utelukkende utøverfeil, etter det vi har erfart.

Stor nettbasert oppslutning!

Hele 1492 unike IP-adresser fulgte Speedway NM i går på SpeedwayNorge.no. Det var 3775 treff på resultatsiden alene fra kl. 13:00 til 18:00 under Speedway NM-finalen.

OFFISIELLE SPEEDWAY NORGE SOSIALE MEDIER
Facebook-side – @speedwaynorge
Facebook-gruppe – @groups/speedwaynorge
Instagram – @speedwaynorge

Foto: SpeedwayNorge.no

relaterte innlegg

perkristian
Aage_Hansen_1959
Teambilde 2023
Skroll til toppen