Forbilde for yngre

Pressemelding Sondre ”Gekko” Haga
Tekst: Mathilde Oseberg

Onsdag 5. april var det klart for sponsorkveld og sesong kick-off på Riska MSK trialområde. Alle sponsorer og støtteapparater til Arctic Trial Racing tilknyttet førere var invitert for grilling og oppvisning på Hesthammeren. I tillegg til sponsorer og støtteapparater, var det anledning til å ta med seg barn og yngre, med prøvekjøring av trial for de som ønsket.

– Det er kjekt at det kommer flere til idretten og kjekt at de heier på våre utøvere, sier far og trener Martin Haga. Sondre ”Gekko” Haga landet på en 11. plass i VM i fjor, noe som kan gjøre han til et forbilde for yngre trialutøvere.

– Det gjør at jeg må passe litt mer på hva jeg sier og gjør. Men det er jo kult, sier ”Gekko” Haga. Haga syntes det er kjempekjekt hvis sønnen kan være et forbilde. 
– Jeg tror Sondre kan være et veldig bra forbilde for yngre, han er jo en flott gutt med gode holdninger, sier Haga.

Over all forventning
Med salg av T-skjorter, grilling og oppvisning fra trialutøverne, er Haga godt fornøyd med dagen, og syntes det gikk godt over forventningene.

– Jeg syntes det gikk kjempebra. Vi fikk vist oss godt fram og fått vist sponsorene at vi mener alvor i tillegg til å få gitt noe tilbake til de. At de kan komme og få en opplevelse. Vi hadde som mål at vi skulle få til 50 stykker som deltok. Det ble 67 påmeldte og 60 som kom, så jeg syntes det var veldig bra. Det vil jo alltid være noen som ikke kommer, sier Haga.

Travel periode
EM starter første helg etter påsken, og ”Gekko” Haga føler seg klar og spent.

– Nå holder jeg enda på å forbedre meg med treningskonkurranse og med landslaget her, så jeg føler at jeg har hatt en bra vinter med masse god trening, sier ”Gekko” Haga.

– Det er jo kjekt når sesongen starter. Vi er på landslagssamling nå, så vi forbereder oss så godt vi kan. Det har vært en litt travel periode hvor jeg føler vi er litt på hælene, men håper det ordner seg til påsken, og at vi kan få det litt mer på stell, sier Haga.

3 av de 4 førerne, Huldeborg Barkved, Hanne Haga og Sondre ”Gekko” Haga skal kjøre full EM- og VM-runde i år. Huldeborg ble årets nykommer i VM i fjor, 16. Plass sammenlagt som 15-åring og 11. plass som beste plassering. Hanne fikk 33. plass som beste plassering i VM i fjor, og 15. plass sammenlagt i EM i fjor.

Siste av de 4 førerne, Mathias Voster, er en lovende lokal junior som kjører lokalt, NM og NC, hvor han fikk førsteplass i NC-finalen i fjor. I NM Junior fikk han 8. plass.

EM start 21. april, med både damer og herrer som deltar. Herrene har i tillegg neste EM-runde helgen etter, 28. april.

 

relaterte innlegg

Gekko portrett 3
perkristian
Aage_Hansen_1959
Skroll til toppen