Flat track i Kristiansand

Denne helgen arrangerte NMK kristiansand Flattrack vårslepp og 14 førere fra hele landet fikk rast fra seg etter en lang vinter i dvale.

Med strålende sol og 15 varmegrader så var det ingenting som kunne stoppe flat track-entusiastene fra å nyte dagen sammen med likesinnede. Dagen startet med klargjøring av sykler og det var ingen tvil om at folk var glad for å være på banen igjen. I alt 14 førere møtte opp , alt fra erfarne førere til nybegynnere.

Flattrack er en form for motorsport som utøves på en flat bane dekket med grus eller jord. Ryttere på motorsykler uten bremser konkurrerer mot hverandre i flere heat, og de beste kvalifiserer seg til finalen der de kjemper om førsteplassen. Det er flere forskjellige klasser innen flattrack, fra mindre og mindre kraftige sykler til større og kraftigere sykler brukt i høyere klasser som Pro Twins og Pro Singles. Flattrack har røtter tilbake til tidlig på 1900-tallet og er en populær sport i USA.

I Norge er flattrack organisert med lisens under Track Racing fanen sammen med Speedway, Langbane og Isracing. Flattrack reglementet er i henhold til FIM tilpasset de svenske reglene, som åpner for lokale løpsregler med ulike klasser.

Foto: Nikita Solenov

 

relaterte innlegg

perkristian
Aage_Hansen_1959
Teambilde 2023

Skroll til toppen