Fire ferske norgesmestere i Arendal

Norgesmesterskapet i offshore ble i helgen arrangert i Arendal. Totalt skulle det kåres nye norgesmestere i hele 4 forskjellige klasser.

Foto: DoffenFoto

Lørdagen startet med godt vær og vindstille i det utøverne skulle ta fatt på den relativt korte løypen på drøye 5 nautiske mil. Det ble ett intenst løp hvor posisjoner jevnlig ble byttet. Spesielt intenst var det i klassen 3B som hadde lederen Oline Nordli i båt B-57 tett etterfulgt av båt B-3 med Thomas Braaten. Ingen ulykker og samtlige førere trygt i mål må ses på som en god dag i Arendal, nå var både utøvere og team spente på søndagen som også hadde det lengste løpet og derfor det avgjørende sammenlagt.

Søndag morgen skinner solen og vinden har tatt seg opp. Søndagens løype er den hardeste ved at utøverne skal kjøre ut i åpent hav og rundt lille torungen. Etter nøye sikkerhetsvurderinger ble det tatt en avgjørelse på at stormløype ikke var nødvendig og at teamene kunne klargjøre seg for ett godt “Gammeldags” offshore race. Det ble mye skifting av posisjoner og og forholdene gjorde propellvalg spesielt viktig.

Etter ett langt og hardt race resulterte det i følgende nye Norgesmestere:

Klasse 3-B Oline Nordli – Andrine G Hirschel-Haag
Klasse 3-C Trond Andreas Sundberg – Jim Ruben Bergan
Klasse 3-J Hans Viktor Iversen – Silas Malmgren
Klasse P750 Røy Uberg Sandvik – Kristian Sandvik

relaterte innlegg

A77I6948
motosurf
IMG-20231126-WA0002
Skroll til toppen