FIM Speedway Youth Gold Trophy

Ruben Jensen står oppført på startlisten når unge speedwaytalenter får sjansen til å vise frem sine ferdigheter til et internasjonalt publikum denne lørdagen (8. juli), når FIM Speedway Youth Gold Trophy arrangeres i Holsted, Danmark.

Lørdag får utøvere i alderen elleve til femten år muligheten til å konkurrere i FIM Speedway Youth Gold Trophy på en 180 meter lang bane i Holsted, Danmark. Konkurransen begrenses til sykler med 85cc motorer.

Siden FIM Speedway Youth Gold Trophy først ble arrangert i 2001, har mesteparten av vinnerne vært fra Skandinavia. Danmark har stått som vinner hele atten ganger, men i fjor var det tyske Janek Konzack som vant på hjemmebane ved Wolfslake.

Årets arrangement vil ha deltakere fra totalt sju forskjellige nasjoner. Flest ryttere kommer fra Danmark, men det er også deltakere fra Sverige, Finland, Norge, Tyskland, Romania og Australia.

Det er vanskelig å si hvem som er favoritter før konkurransen, men blant de syv rytterne som deltok i fjor og som også stiller på startstreken på lørdag, var det danske Villads Pedersen og Christian Rasmussen som hadde de beste plasseringene, henholdsvis fjerde og femte. Tyske Carlos Gennerich kom på åttendeplass, og svenske Tyr Söderblom kom på tiendeplass.

Tidligere vinnere av FIM Speedway Youth Gold Trophy som har blitt internasjonale stjerner inkluderer danske Leon Madsen, som vant den første konkurransen for tjue to år siden. Madsen ligger for øyeblikket på femteplass i årets FIM Speedway Grand Prix, etter å ha avsluttet 2022 som SGP World Vice Champion.

relaterte innlegg

perkristian
Aage_Hansen_1959
Teambilde 2023
Skroll til toppen