Fair sports

Informasjon fra Antidoping Norge

En av organisasjonens stiftere er tidligere olympisk gullmedaljør på skøyter, og grunnlegger av «Right to play», Johan Olav Koss. Les mer om Fair Sport her

I mars 2017 begynte WADAs utøverkomité å jobbe med et charter for utøvers rettigheter (C.O.A.R – Charter Of Athletes Rights). «Fair sport» sammen med flere utøverkomiteer, nasjonale antidopingbyråer og andre organisasjoner ble tatt med inn i dette arbeidet med charteret. Det ble fort klart at dette arbeidet var så viktig, at målet ble å utvikle å utvikle et dokument om utøveres rettigheter som kan presenteres for alle idrettsorganisasjoner verden over. De vil også sikre at utøveres rettigheter nedfelles i World Anti-Doping Code. Dette bedrer muligheten for at alle utøvere får konkurrere i en ren og rettferdig idrett.

WADAs utøverkomité og Fair Sport ønsker å utvikle et Charter med rettigheter som reflekterer utøvernes ønsker og behov for en idrett uten doping og annen form for juks og manipulasjon. For å sikre at utøvernes stemmer høres inn i dette arbeidet, er Antidoping Norge blitt forespurt å bistå med å videreformidle en spørreundersøkelse til de som driver med toppidrett.

Målgruppen er deltakere eller potensielle deltakere i nasjonale og internasjonale konkurranser. 
Vedlagt et brev fra Johan Olav Koss til utøverne.

Lenke til undersøkelsen:

 

relaterte innlegg

NM-Veka Speedcross
20231126_091417
aktivitietslederkurs
Skroll til toppen