Disk-drama for Tobias Munthe-Kaas i Portugal

Portugal Grand Prix II ble i helgen arrangert i Vila Velha de Ródão. På startstreken stod Tobias Munthe-Kaas og det skulle vise seg å by på dramatikk og bli en solid berg og dalbane. Et øyeblikk stod Munthe-Kaas som vinner av årets siste VM runde i F2, men skulle senere blir disket.

Det var knyttet stor spenning til VM-runden i helgen, og kampen om VM gullet sto åpen med seks førere som hadde en teoretisk mulighet til å bli verdensmester.

Tobias viste raskt at han var i god form, og kjørte sterkt allerede under treningsrundene og kvalifiseringen, der han knep andreplassen.

I finalen fikk nordmannen er knallstart, kom først ut og holdt ledelsen gjennom den kritiske førsterunden. Tobias så seg aldri tilbake og kontrollerte ledelsen gjennom 45 runder med hard racing. Bak han jaget Edgaras Riabko gjennom hele løpet, men han kom aldri nærmere enn to sekunder før Tobias igjen dro ifra.

– Dette var mitt største øyeblikk i en racerbåt og det føltes som om racet aldri tok slutt. Endelig satt den, fortalte en fornøyd Tobias fra Portugal.

Diskvalifikasjon

Dessverre skulle lykken skulle vise seg å være kortvarig, og etter en omdiskutert kontroll av båt og motor ble Tobias diskvalifisert, til tross for at alle mål stemte i henhold til regelverket.

Avgjørelsen ble påklaget og juryen ble samlet. Juryen ga kontrolløren medhold, en avgjørelse teamet til Munthe-Kaas stiller seg meget kritisk til og setter spørsmåltegn ved kontrollørens kunnskap og subjektive meninger. Dermed har avgjørelsen blitt påklaget videre til idrettsdomstolen UIM ICA innen fristen på 48 timer.

-Da juryens kjennelse ble offentliggjort, samlet vi et internasjonalt sterkt team og jobbet døgnet rundt for å ta dette videre. Tiden har vært knapp, men vi rakk fristen og har fått bekreftelse på at klagen vår er mottatt av UIM ICA. Jeg er utrolig glad for all hjelp og støtte vi har fått fra teamet, motorbyggere, ingeniører, representanter fra motorprodusent og Norges Motorsportforbund. Vi er sterke i trua på at rettferdigheten skal seire, men jeg hadde jo håper at konkurransen skulle være over når vi passerte mållinjen, og ikke i en dyr appellprosess, sukker Tobias avslutningsvis

Dermed er ikke siste ord i saken sagt, og hvem som blir verdensmester 2022 avgjøres dessverre ikke på banen i år.

Foto: Munthe-Kaas

relaterte innlegg

motosurf
IMG-20231126-WA0002
uim ydp
Skroll til toppen