Beste VM helgen for Gekko

Foto: Privat
Pressemelding fra Mathilde Oseberg

I helgen var det klart for enda en VM-runde for Sondre «Gekko» Haga, denne gangen i solfylte USA. – Jeg har kjørt veldig bra, det har egentlig vært den beste helgen så langt kjøremessig. Jeg hadde litt motorproblemer som jeg har fått litt for mange prikker på grunn av, sier «Gekko». 18-åringen landet til slutt på en 14. plass på lørdagen og en 13. plass på søndagen.

Med en nok så lett runde på lørdagen, hadde ikke unggutten råd til mange feil, eller noen feil i det hele tatt.  – Det ble litt skuffende resultater med tanke på at det var det beste løpet til nå med tanke på selve kjøringen, men på grunn av sykkelproblemene ble det dårligere, sier «Gekko».

Med over 2000 m.o.h og tilhørende tynn luft, ble det en del ekstra justeringer på syklene, noe «Gekko» mener kan ha vært grunnen til at sykkelen hadde litt feil.  – Vi har ikke så mye erfaring med å tilpasse syklene til slike høyder og samler i alle fall erfaring etter denne helgen, sier «Gekko».

Familien med på tur
I likhet med bror, deltok også søster Hanne Hage i VM i USA, noe «Gekko» Haga syntes var stas. – Det har vært litt annerledes å ha med hele familien til USA på løp, men det har jo fungert helt fint, sier 18-åringen. Hanne endte på en 11. plass på lørdagen, og 10. plass på søndagen.  – Vi hadde en norsk en som kom på pallen i klassen Hanne kjører faktisk, Erika Melchior, sier «Gekko» Haga.

Til tross for å være selvfornøyd med kjøringen, er ikke trialtalentet fornøyd alt i alt.  – Plasseringen er jeg ikke så veldig fornøyd med, men kjøringen gikk jo bra. Så jeg får bare ta med meg det videre og at det var motoren som ødela er jo veldig kjipt, sier 18-åringen. «Gekko» og teamet var derimot ikke helt sikre på hva som hadde forårsaket motor-problemene under VM, og at sånt ikke vanligvis pleide å skje.

Passende terreng
Tidligere i sesongen har unggutten hatt litt problemer med kjøring, noe han har forbedret til denne VM-helgen.  – Jeg har tatt med meg mye erfaring og trent på det jeg måtte trene på. I tillegg passer steiner og slikt terreng meg egentlig veldig godt, så det er nok det som har gjort forskjellen. Bare synd det var sykkelen som ødela, sier «Gekko» 

«Gekko» og familien kom hjem til Norge igjen tirsdag, og reiser videre på onsdag til den avsluttende EM runden i Italia.

– Det er noen travle uker nå, men det går helt greit. Det er mye reising, men man er forberedt på det så da er det bare gøy, sier «Gekko» Haga.

relaterte innlegg

Gekko portrett 3
perkristian
Aage_Hansen_1959
Skroll til toppen