Aktivitetsdag for utviklingshemmede

Mye glede på fire hjul.

23. oktober inviterte Moss Motorcykkelklubbs John Reiersølmoen til aktivitetsdag med prøvekjøring av ATVer for store og små barn med en utviklingshemming.

-Vi har nå hatt prøvekjøring for unger med utviklingshemming ved Moss MC. Det var en stor opplevelse for både unger og foreldre. Ungene får til ting knapt noen trodde var mulig. Slikt er med å gjøre motorsport til noe for alle, sier med-initiativtaker i Moss MC, John Reiersølmoen.

Moss MC og Ups & Downs Østfold har planlagt denne aktivitetsdagen over lenger tid.

Bakgrunnen for aktivitetsdagen startet allerede vinteren 2021. Etter flere samtaler om arbeidet Moss MC ønsket å gjøre for barn og unge med funksjonshemming, gikk klubben og NMFs breddeavdeling sammen om å søke på støtte til innkjøp av utstyr som kunne benyttes inn mot denne målgruppen. Det var primært snakk om ATVer med mulighet for fartsbegrensninger. Søknaden til NIF ble godkjent og arbeidet med å finne sykler var i gang.

-Vi har virkelig kjent på hvordan covid har påvirket vareleveringslinjene denne høsten. Men når vi ser hva to ATVer kan bety var det helt klart verdt ventetiden. Jeg gleder meg til å følge med videre på det arbeidet Moss MC skal gjøre, sier breddeidrettssjef Mats Gundersen hos NMF.

FART OG MORO: Foto: privat.

John Reiersølmoen selv er meget fornøyd med mulighetene dette gir.

-Her synes jeg NMF har bidratt på en måte som er viktigere enn dere kan forestille dere. Dette er banebrytende, sier han.

Syklene er lånt ut til Moss MC og skal benyttes til aktiviteter for utviklingshemmede i tiden fremover.

IDRETTSGLEDE: Foto: privat.

Breddeidrettssjef Mats Gundersen i NMF har en oppfordring til andre klubber som jobber med, eller ønsker å jobbe med integrering av flere inn i motorsporten:

-Ta kontakt. Vi ønsker å vite hvem som aktivt jobber med paraidrett, integrering eller andre grupper som vanligvis faller utenfor. Sammen får vi det til, sier Gundersen.

GODT MILJØ: Foto: privat.

Du kan kontakte NMFs breddeidrettssjef på mats.gundersen@nmfsport.no

Foto: privat.

relaterte innlegg

collage-aktiviteter
Emilie-Westbye-cc
Marius-Dammyr-cccc-3
Skroll til toppen