2. plass til Challenge-laget i Lag-VM

På søndag ble Lag-VM i trial (Trial des nations) arrangert i Italia og Norge stilte sterkt med 3 lag som alle hadde håp om å kjempe i toppen.

 

I herreklassen stilte Sondre «Gekko» Haga, Jarand-Matias Vold Gunvaldsen og Mats Nilsen som endte på 5. plass. Dagen skulle vise seg bli tung  i begynnelsen og med 85 prikker i første runde havnet laget dessverre bakpå. Andre runde viste de derimot en kraftig forbedring i kjøringen og med 31 prikker ble det en god avslutning på utendørssesongen for de norske herrene.

-På første runden i dag var det dessverre alt for dårlig kjøring på det glatte føret. På runde to så slo vi Frankrike og var bare 12 prikker bak England så det er ikke tvil om at 2. runden vår var enormt mye bedre og vi er godt forøyde med den, sier Sondre «Gekko» Haga.

 

I dameklassen stilte Huldeborg Barkved, Erika Melchior, Ingveig Håkonsen som dro i land en 4. plass. Kvinnene kjørte godt med 26 prikker i første runde etterfulgt av en sterk andrerunde med 9 prikker. Total ble det allikevel 11 prikker bak Italia som tok 3. plassen i året Lag-VM.

– Vi kjørte oss bra ned med tanke på antall prikker i andre runde. Vi hadde en utrolig bra innsats og godt lagarbeid, forteller kvinnene etter konkurransen.

 

I den nye mixed klassen, TDN Challenge, deltok Seline Meling og Andreas Jørgensen som kjørte seg til en knallsterk andreplass, og knep sølvet foran Tyskland.

-Vi er veldig fornøyd med laginnsatsen, var veldig gøy å kjøre en jente og en gutt sammen på Lag-VM for første gang. Kjørte en fin første runde, men forbedret oss en del til andre runde og dermed sikret oss sølvet, sier Seline og Andreas fornøyd etter løpet.

 

Dette var avslutningen på årets utendørssesong i VM sammenheng og landslagssjef Marius Dammyr er fornøyd med helgen og prestasjonene.

-Helgen har vært preget av veldig bra kjøring av alle lagene. Vi skulle gjerne hatt kvinnene på pallen, men dessverre var Italia litt sterkere i år. Herrene kjørte seg utrolig bra opp på andre runde med under halvparten av prikkene. Challenge klassen fikk vi en utrolig bra 2.plass. Vi har vist at vi er høyt oppe i alle klassene og kan kjempe mot mange av de beste landene. Utendørs VM sesongen er over for denne gang. Takk til alle som har hjulpet oss, avslutter Dammyr.

Foto : Marlene Bergby-Team Gekkotrial  / Marius Dammyr

relaterte innlegg

Gekko portrett 3
perkristian
Aage_Hansen_1959

Skroll til toppen