14 plass sammenlagt i VM

Foto: TrialWorld
Tekst: Mathilde J. Oseberg

– Jeg er egentlig ganske fornøyd, og var veldig fornøyd lenge, men så klarte jeg å tabbe meg litt ut på slutten. Så da lå jeg på en 6. plass og hadde 5. plass innen rekkevidde, fram til slutten av andrerunden, så fikk jeg tre 5’ere som ødela slik at jeg havnet på 12. plass i den siste VM runden, sier ”Gekko” Haga. I helgen kjørte 18-åringen en ny VM-runde, denne gang i Italia.

– Så det var jo litt kjipt, men det var jo min egen feil. Jeg må bli mer stabil, så her er det noe å jobbe med på trening i vinter, sier ”Gekko”

Selv om trialtalentet fra Rogaland ikke gjorde det helt som han selv håpet, så føler han seg fornøyd med helgen.

– Kjøringen gikk egentlig veldig bra, jeg følte meg veldig stabil hele veien fram til det. Sånn kjøreteknisk syntes jeg det har vært veldig bra. Det er selvfølgelig kjipt når du får slike feil på slutten, men jeg kjørte bra fram til det så det er jeg nokså fornøyd med, sier ”Gekko”.

Selvstendig
Ettersom ”Gekko” startet med sporten i en tidlig alder, har far og trener, Martin Haga, vært en viktig støttespiller gjennom sesongene. – Under VM i år har jeg jo vært uten far hele veien, så det har egentlig gått fint, sier 18-åringen, som nå ikke lenger har hele familien med på tur.  – Jeg må fokusere så mye på meg selv at, jeg glemmer ikke folk rundt meg, men jeg konsentrerer meg så mye om meg selv og mitt eget løp, sier ”Gekko”, som presiserer at det derimot er viktig å ha med støtte og.

Til Italia dro kun Sondre sammen med søsteren, Hanne Haga og de to minderene Henrik Haga og Sander Meling som begge er tidligere trialførere fra det høyeste norske nivået. Når de er med på løp, så bærer de vann, mat, reservedeler og verktøy.

Fornøyd med sesongen
– Jeg kom på en 14. plass sammenlagt i VM i år, så det er jo 12 plasser bedre enn i fjor, så det er jeg fornøyd med. Det har gått i den riktige retningen, sier 18- åringen. Nå er ”Gekko”, sammen med sin søster, på vei til lag VM i Spania. – Det er jo litt mer kjekkere løp og mer sosialt. Det er jo egentlig en individuell idrett, men på lag-konkurranse så kjører vi jo med hverandre, og pusher hverandre og litt sånn.

Sammen på lag under lag VM med ”Gekko” er Håkon Pedersen og Ib Vegard Andersen. 

 

relaterte innlegg

Gekko portrett 3
perkristian
Aage_Hansen_1959
Skroll til toppen