Visepresident Gaup imponert over snocross-starten

Visepresident Johan Mathis Gaup (bildet) i NMF, som representerer snøscooter-disiplinen, er fornøyd med hva som har skjedd innen snocross i løpet av årets fem første uker. Blant annet har Malene Cottew og Elias Ishoel rukket å vinne syv Amsoil-løp i 2022.

-Akkurat nå er lille Norge verdens beste snocross-nasjon. Malene Andersen Cottew og Elias Ishoel er de som setter oss på kartet som en ledende nasjon innen snocross, begge med seire sist helg. Dette gjør oss stolte i forbundet, og gir håp for fremtidige talenter innen sporten, sier Johan Mathis Gaup.

Gaup berømmer lokal satsing i forbindelse med at Cottew og Ishoel er blitt så gode som de faktisk er blitt.

-Begge er produkter av at de kom inn i sporten en neve stor, tidlig med et solid lokalt støtteapparat og miljø som har utviklet både interesse og ferdigheter på banen, noe som gjør de unike med sin vilje etter å bli best. Malene er den som har hatt mest motgang etter større skader. At hun gang på gang kommer tilbake, er imponerende. Utviklingen og hardt arbeid over år har imponert en hel crossverden, og er det som danner grunnlaget for dagens suksess, forteller Gaup.

Han er også fornøyd med at talenter er i kraftig utvikling.

-Da må man ikke glemme etterveksten, og det at 17 år gamle Jan Even Romsdal som kjører første sesong proff i USA og hevder seg – sist helg med første- og andreplass i to klasser – imponerer like mye. Dette viser vei for andre unge talenter, og viser at det også jobbes bra på bredde innen sporten, selv om man ikke har altfor mange kjørere. Bak disse har man jevnt over flere kommende nye kjørere som med hjelp, støtte og veiledning i lokale og regionale miljøer vil kunne hevde seg i fremtiden, også for Norge, sier visepresidenten i NMF.

Gaup er stolt over det som nå skjer.

-Vi er stolte av vår ambassadører både hjemme og ute i verden, og skal være frempå for å bidra til enda flere i toppen innen snocross – fra nasjonale arenaer til internasjonale, avslutter han.

Foto: privat

relaterte innlegg

021_friday_women_cottew
andraz-lazic-NhZtol0U0dE-unsplash
malene_photo mar 11 2023, 8 01 13 pm
Skroll til toppen