Trenerattesten – slik får din klubb oversikt over sine trenere og hvem som har registrert politiattest.

Trenerattesten skal bidra til å løfte kompetansen til alle barne- og ungdomstrenere. Løsningen som er gratis, og tilbys alle trenere i norsk idrett.

Ved å logge inn på trener.nif.no får alle trenere i norsk idrett tilgang på denne nye og innovative løsningen. Trenerattesten gir alle trenere et godt utgangspunkt for å lykkes som trener, slik at utøverne møter et mer helhetlig kvalitetstilbud uavhengig av trener, idrett eller klubb.

Trenerattesten tar deg gjennom de viktigste oppgavene og forventningene som stilles til deg som trener, og kommer i to versjoner – én for trenere i barneidretten og én for trenere i ungdomsidretten.

 

Når du har fullført Trenerattesten blir kompetansen synlig på din idretts-CV, og du får tilgang til fagstoff og tips fra noen av Norges beste trenere og utøvere.

Ta trenerattesten her

 

Slik får idrettslaget full oversikt over trenerne

Den nye klubbtilgangen i trener.nif.no gir idrettslaget oversikt over alle aktive trenere. Når treneren gjennomfører Trenerattesten, kan denne personen samtidig søke om tilknytning til idrettslaget.

Fordeler for idrettslaget:

  • Idrettslaget får totaloversikt over sine aktive trenere
  • Idrettslaget får oversikt over trenerattest-status på sine trenere
  • Statistikk på aldersfordeling, kjønn, status trenerattest og politiattest
  • På gren-nivå kan man behandle alle innkommende forespørsler om tilknytning i forbindelse med trenerattest. Funksjonaliteten er kun tilgjengelig når man er innlogget på gren.
  • Rollen Ansvarlig politiattest vil få tilgang til å kunne se hvilke av de aktive trenerne som har gyldig fremvist attest og ikke.

 

Trenerne i idrettslaget kan settes på ulik status:
Aktiv (er trener per nå),
Ikke aktiv (søkt tilknytning, men er ikke aktiv trener per nå),
Avvis (skal ikke ligge i idrettslagets oversikt)

Hvem har tilgang til løsningen? Leder, nestleder, daglig leder, adm.leder, medlemsansvarlig, org. ansvarlig klubb og Ansvarlig politiattest har alle tilgang.

 

Registrer personer med politiattest i KlubbAdmin

For idrettslag som benytter KlubbAdmin som medlemsregister, så har Ansvarlig politiattest mulighet til å registrere personer med fremvist attest via medlemssystemet. Dette har to fordeler:

1) Medlemmet/ treneren vil kunne se status på fremvist politiattest på startsiden for trenerattest når vedkommende logger inn på trener.nif.no
2) Idrettslaget vil få oppdatert statistikk på hvor mange av klubbens aktive trenere som har fremvist attest, eller som mangler.

For å registrere fremviste attester i KlubbAdmin (kun tilgjengelig for Ansvarlig politiattest):
Søk opp medlemmet i søkefeltet. Klikk på navnet til personen slik at profilkortet kommer opp. Klikk på tab’en for politiattest. Registrer dato fro fremvist attest og lagre.

Link til Klubbadmin finner du her

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.