Generell utdanningsinformasjon

Utdanningen skal være i tråd med behovene i organisasjonen og i klubbene. Norges Motorsportforbund og idrettskretsene tilbyr og tilrettelegger for sentrale kurs, seminarer og andre kompetansetiltak, slik at det til en hver tid finnes gode og oppdaterte kompetansekurs for alle som ønsker dette. Utdanningsløpet er delt opp i 3 hovedkategorier, Klubbutdanning, Funksjonærutdanning og Trenerutdanning.

På denne siden finner du informasjon om alle utdanningsløpene i regi av NMF. Merk at noen overskrifter er linker som tar deg til en mer utfyllende side om temaet. Disse er markert som blå. Videre ned på siden finner du oversikt over kursrutiner. 

Klubbutdanning

Her finner dere relevant informasjon som er rettet direkte mot klubb, om hva man må ha, og kan ha av kompetanse for å drifte en motorsportklubb.

 

Funksjonærutdanning

Her finner dere relevant informasjon for de som ønsker å ha en tildelt rolle på motorsportarrangementer. Kompetansene er pliktige i rollene beskrevet under denne siden. Hvert tredje år slipper NMF obligatoriske e-lærekurs alle funksjonærer må gjennomføre for å ha godkjent kompetanse. 

Aktivitet- og trenerutdanning

Aktivitet- og trenerutdanning er videreutdanning for deg som ønsker dypere kunnskap om trenerrollen. Aktivitetslederrollen er lovpålagt for alle som ønsker å lede aktivitet i NMF.

Hvor finner jeg kurs?

Du finner kurs som er åpen for påmelding i Minidrett under min oversikt og «melde meg på et kurs» og trykke på «kurs». For eksempel, ved å skrive inn «NMF Sikkerhetsleder» kommer kommende kurs opp og du kan melde deg på. NB! Det er viktig at forkravene er gjennomført før påmelding. Forkravene står oppført i selve kurset og på NMFs utdanningsside, avhengig av om det er aktivitet- og trenerutdanning eller funksjonærutdanning. 

Dersom det er noen spørsmål om påmelding kan det sendes til nmf@nmfsport.no.

Har NMF en kurskalender?

Ja.

Du finner NMFs kurskalender under «Kursoversikt» på NMFs forside.

Hvor finner jeg min kompetanse etter gjennomført utdannelse?

Kompetansen din finner du på din idretts CV på MinIdrett under «min profil». Under «godkjent kursdeltakelse» finner du hvilke kurs og hvilken praksis du har. Under «kompetanse» finner du din gyldige kompetanse, som for eksempel er «NMF Sikkerhetsleder». OBS! Vær oppmerksom på utløpsdato. Mange av NMFs kurs krever jevnlig oppdatering. Det er brukerens eget ansvar å påse at sin kompetanse er oppdatert. 

Hvor lenge er min kompetanse gyldig?

Dette avhenger av hvilke kompetanser det er snakk om. Vi vil under forklare hva som gjelder for de ulike kursene. 

NMF sikkerhetsleder: Kompetansen har en gyldighetsperiode på fem år, og kan enkelt fornyes innen to år etter utgått kompetanse ved å kontakte NMF administrasjonen.

NMF Aktivitetsleder 1 & 2: Kompetansen har en gyldighetsperiode på fem år, og kan enkelt fornyes innen to år etter utgått kompetanse ved å kontakte NMF administrasjonen.

Funksjonærkurs (Stevneleder, Teknisk kontrollant og jurykurs): Funksjonærkompetansen er gyldig i en bestemt treårsperiode.  Tok du funksjonærutdannelsen din i en tidligere treårsperiode, må du for å få gyldig kompetanse i inneværende treårsperiode, gjennomføre E-læringskurset gjeldende for din funksjonærutdanning. For eksempel: gjennomførte du funksjonærutdanningen din i perioden 2018-2020, må du oppdatere denne kompetansen for å kunne være funksjonær i perioden 2021-2023. Dette kan gjøres når som helst i perioden, men man kan ikke stille som funksjonær inntil man har gjennomført E-læringskurset. E-læringskurset finner du her: Ekurs.nif.noOBS OBS: Dersom du opplever at kompetansen din ikke blir oppdatert i din idretts-CV, ta kontakt med NMF administrasjon for hjelp. 

Forskjellige kurs i regi av Idrettskretsene

Idrettskretsene holder varierte og spennende kurs for deg som ønsker å ha tillitsverv i norsk idrett. Som medlem av en NMF klubb har du tilgang på disse kursene. 

Agder Idrettskrets: https://www.idrettsforbundet.no/idrettskrets/agder/

Møre og Romsdal Idrettskrets: https://www.idrettsforbundet.no/idrettskrets/moreogromsdal/

Nordland Idrettskrets: https://www.idrettsforbundet.no/idrettskrets/nordland/

Oslo Idrettskretshttps://www.idrettsforbundet.no/idrettskrets/oslo/#

Rogaland Idrettskrets: https://www.idrettsforbundet.no/idrettskrets/rogaland/

Troms og Finnmark Idrettskrets: https://www.idrettsforbundet.no/idrettskrets/tromsogfinnmark/

Trøndelag Idrettskrets: https://www.idrettsforbundet.no/idrettskrets/trondelag/

Vestfold og Telemark Idrettskrets: https://www.idrettsforbundet.no/idrettskrets/vestfoldogtelemark/

Vestland Idrettskrets: https://www.idrettsforbundet.no/idrettskrets/vestland/

Viken Idrettskrets: https://www.idrettsforbundet.no/idrettskrets/viken/

Andre seminarer og sentrale kurs

Florida Carpet Championship 2022 ble sist helg arrangert i Cocoa, FL. Med over 300 påmeldte var det dermed duket for knallhard konkurranse for @daniel_kobbevik på Beachline raceway.

Florida Carpet Championship 2022 ble sist helg arrangert i Cocoa, FL. Med over 300 påmeldte var det dermed duket for knallhard konkurranse for @daniel_kobbevik på Beachline raceway. ...

13 0
Trial-sesongen for i år er avsluttet og oppkjøringen mot 2023 er i full gang. For den Nordiske mesteren Jarand-matias Vold Gunvaldsen blir det mange timer på sykkelen sammen med 6 ganger verdensmester Adam Raga som er trener og læremester.
Se nmfsport.no for å lese nettsaken!

Trial-sesongen for i år er avsluttet og oppkjøringen mot 2023 er i full gang. For den Nordiske mesteren Jarand-matias Vold Gunvaldsen blir det mange timer på sykkelen sammen med 6 ganger verdensmester Adam Raga som er trener og læremester.
Se nmfsport.no for å lese nettsaken!
...

42 0
Ingen planer på søndag? Kom på Motorsportkonferansen 2022! 🤙🏼 @f1marit 👏

Ingen planer på søndag? Kom på Motorsportkonferansen 2022! 🤙🏼 @f1marit 👏 ...

77 0
Da er vi i gang med trening på @olympiatoppen 🤙🏼 Her med landslagsutøvere fra TRIAL, MX og Aquabike! 👏

Da er vi i gang med trening på @olympiatoppen 🤙🏼 Her med landslagsutøvere fra TRIAL, MX og Aquabike! 👏 ...

163 0
Ikke glem det spennende programmet nå på søndag 13. november under Motorsportkonferansen 2022!
@paullevalseter @sondregh @f1marit @gundersen12 @ailogaup 🤙🏼❤️‍🔥

Ikke glem det spennende programmet nå på søndag 13. november under Motorsportkonferansen 2022!
@paullevalseter @sondregh @f1marit @gundersen12 @ailogaup 🤙🏼❤️‍🔥
...

143 1
@vilde.holt med historisk sesong og tar 2. plass i EM 2022 🤙🏼👏

@vilde.holt med historisk sesong og tar 2. plass i EM 2022 🤙🏼👏 ...

114 1
Radiostyrt Motorsport topper seerstatistikken fra NM-Veka 2022! Sendingen ble sett av ca 170.000 seere under direktesendingen, og tar man med streaming i etterkant, så er det over 500.000. 😁👍

Radiostyrt Motorsport topper seerstatistikken fra NM-Veka 2022! Sendingen ble sett av ca 170.000 seere under direktesendingen, og tar man med streaming i etterkant, så er det over 500.000. 😁👍 ...

70 1