Utdanning

På disse sidene finner du informasjon om alle utdanningsløpene i regi av NMF.

Utdanningen skal være i tråd med behovene i organisasjonen og i klubbene. Norges Motorsportforbund og idrettskretsene tilbyr og tilrettelegger for sentrale kurs, seminarer og andre kompetansetiltak, slik at det til en hver tid finnes gode og oppdaterte kompetansekurs for alle som ønsker dette. Utdanningsløpet er delt opp i 3 hovedkategorier, Klubbutdanning, Funksjonærutdanning og Trenerutdanning.

Hvor finner jeg kurs?

Du finner kurs som er åpen for påmelding i Minidrett under min oversikt og «melde meg på et kurs» og trykke på «kurs». For eksempel, ved å skrive inn «NMF Sikkerhetsleder» kommer kommende kurs opp og du kan melde deg på. NB! Det er viktig at forkravene er gjennomført før påmelding. Forkravene står oppført i selve kurset og på NMFs utdanningsside, avhengig av om det er aktivitet- og trenerutdanning eller funksjonærutdanning. 

Dersom det er noen spørsmål om påmelding kan det sendes til nmf@nmfsport.no.

Har NMF en kurskalender?

Ja.

Du finner NMFs kurskalender under “Kursoversikt” på NMFs forside.

Hvor finner jeg min kompetanse etter gjennomført utdannelse?

Kompetansen din finner du på din idretts CV på MinIdrett under «min profil». Under «godkjent kursdeltakelse» finner du hvilke kurs og hvilken praksis du har. Under «kompetanse» finner du din gyldige kompetanse, som for eksempel er «NMF Sikkerhetsleder». OBS! Vær oppmerksom på utløpsdato. Mange av NMFs kurs krever jevnlig oppdatering. Det er brukerens eget ansvar å påse at sin kompetanse er oppdatert. 

Hvor lenge er min kompetanse gyldig?

Dette avhenger av hvilke kompetanser det er snakk om. Vi vil under forklare hva som gjelder for de ulike kursene. 

NMF sikkerhetsleder: Kompetansen har en gyldighetsperiode på fem år, og kan enkelt fornyes innen to år etter utgått kompetanse ved å kontakte NMF administrasjonen.

NMF Aktivitetsleder 1 & 2: Kompetansen har en gyldighetsperiode på fem år, og kan enkelt fornyes innen to år etter utgått kompetanse ved å kontakte NMF administrasjonen.

Funksjonærkurs (Stevneleder, Teknisk kontrollant og jurykurs): Funksjonærkompetansen er gyldig i en bestemt treårsperiode.  Tok du funksjonærutdannelsen din i en tidligere treårsperiode, må du for å få gyldig kompetanse i inneværende treårsperiode, gjennomføre E-læringskurset gjeldende for din funksjonærutdanning. For eksempel: gjennomførte du funksjonærutdanningen din i perioden 2018-2020, må du oppdatere denne kompetansen for å kunne være funksjonær i perioden 2021-2023. Dette kan gjøres når som helst i perioden, men man kan ikke stille som funksjonær inntil man har gjennomført E-læringskurset. E-læringskurset finner du her: Ekurs.nif.noOBS OBS: Dersom du opplever at kompetansen din ikke blir oppdatert i din idretts-CV, ta kontakt med NMF administrasjon for hjelp. 

Forskjellige kurs i regi av Idrettskretsene

Idrettskretsene holder varierte og spennende kurs for deg som ønsker å ha tillitsverv i norsk idrett. Som medlem av en NMF klubb har du tilgang på disse kursene. 

Agder Idrettskrets: https://www.idrettsforbundet.no/idrettskrets/agder/

Møre og Romsdal Idrettskrets: https://www.idrettsforbundet.no/idrettskrets/moreogromsdal/

Nordland Idrettskrets: https://www.idrettsforbundet.no/idrettskrets/nordland/

Oslo Idrettskretshttps://www.idrettsforbundet.no/idrettskrets/oslo/#

Rogaland Idrettskrets: https://www.idrettsforbundet.no/idrettskrets/rogaland/

Troms og Finnmark Idrettskrets: https://www.idrettsforbundet.no/idrettskrets/tromsogfinnmark/

Trøndelag Idrettskrets: https://www.idrettsforbundet.no/idrettskrets/trondelag/

Vestfold og Telemark Idrettskrets: https://www.idrettsforbundet.no/idrettskrets/vestfoldogtelemark/

Vestland Idrettskrets: https://www.idrettsforbundet.no/idrettskrets/vestland/

Viken Idrettskrets: https://www.idrettsforbundet.no/idrettskrets/viken/

Andre seminarer og kurs:

  • Seminar for Tillitsvalgte
  • Kurslærerinformasjon
  • Internasjonale kurs 
Skroll til toppen