Tobias Munthe-Kaas satser for fullt mot 2021

Båtsport-utøveren og Formel 2-kjøreren Tobias Munthe-Kaas gleder seg til 2021 – og håper at koronasituasjonen er under kontroll til den tid.

Koronasituasjonen har gjort det vanskelig for Tobias Munthe-Kaas som for så mange andre i år. Han har ikke fått økonomien helt på plass inneværende år, og setter nå i stedet fokus mot 2021.

Tobias Munthe-Kaas ser nå frem mot 2021. Foto: Privat.

-I april skjønte man at situasjonen i verden gjorde at sesongen kom til å bli betydelig redusert, om ikke avlyses i sin helhet. Dermed bestemte jeg meg for å jobbe gjennom sommeren slik at vi sikrer inntekter for å holde oss flytende. Sponsormidler uteblir, men dialogen er god i det minste. Ferien er avlyst og jeg bruker all tid på å jobbe, sier Tobias Munthe-Kaas.

Tobias Munthe-Kaas ser frem mot 2021. Foto: privat.

I år har båten vært liggende på land.

-Når det gjelder tid i båten i år har det vært begrenset med testing. Og dermed har det kun gått i fysisk trening og forberedelser i verkstedet. Jeg har blitt med i Team Norway Elite nylig også. Da Marius Dammyr bor 5 min unna har vi økter i nærmiljøet, sier han.

Tobias Munthe-Kaas i farta. Foto: privat.

Nå er planen å kjøre løp i Tønsberg.

-Ambisjonen i år må være å få kjørt det som er mulig, både praktisk og økonomisk mulig. VM-runder kan ikke avholdes uten at alle VM-deltagere har mulighet til å stille. Først skal vi kjøre Tønsberg Båtrace på lavkost 6.-9. august, sier Tobias Munthe-Kaas.

-Slik det er nå spøker det for VM generelt, men jeg har trua på at vi kan få en høstsesong likevel. 7 av 30 førere er svenske (rødt land) og vil ikke kunne reise slik det ser ut nå. I tillegg er første VM-runde i Portugal som er et rødt land i koronasammenheng. Arrangøren i Litauen sliter med sponsorer også, så det er veldig usikkert. Abu Dhabi har stengte grenser pr nå, men dette er såpass langt fram i tid, så det er vanskelig å vite hvordan det kommer til å ende, sier Munthe-Kaas.

Slik oppsummerer Tobias Munthe-Kaas situasjonen.

-2020 er et år jeg vil glemme – som mange andre ser det. Vi må bygge stein for stein gjennom høsten for å kunne stable på beina en god 2021-sesong. Håpet er å få kjørt noe utover Tønsberg, men akkurat nå ser det ikke så bra ut, sier han.

Foto oppslagsbilde: NMF/privat

relaterte innlegg

motosurf
IMG-20231126-WA0002
uim ydp
Skroll til toppen