Strømøy spent på ny motor

Etter en blandet start på denne sesongen har Marit Strømøy rettet oppmerksomheten mot overgangen til en etterlengtet Mercury firetaktsmotor i forkant av neste runde av verdensmesterskapet på Sardinia i slutten av september.

– Vi er klare og superspente på det neste kapittelet i vår båtracekarriere. En helt ny, skreddersydd DAC er nå hentet fra Italia og befinner seg i verkstedet vårt i Norge. Den nye båten er spesielt designet for å passe den nye Mercury Racing 4-takts F1-motoren, 360 Apex. Dette er et stort prosjekt, og det har startet, sa Marit til F1H2O.com

– 360 Apex er et stort teknologisk og bærekraftig fremskritt og reduserer utslipp til miljøet med over 90%. Dette har blitt en stor faktor for våre sponsorer, og sammen har vi tatt denne beslutningen.

Siden hennes debut på F1H2O-scenen i 2007, har den 46 år gamle Sandefjord-føreren satt historie to ganger. I Portimão i 2011 ble hun den første kvinnen i idrettens historie som tok en pole position, og fire år senere i Sharjah vant hun sin første Grand Prix-seier som skapte sensasjon.

Marit har deltatt i over 100 Grand Prix og endte på tredjeplass i mesterskapet i 2019, med den siste av hennes fem pallplasseringer som kom i Xiamen det året. Hun gjorde sin debut i en alder av 12 år og startet i S-550, der hun vant europamesterskapet tre ganger og nordisk mesterskap to ganger.

Kilde/foto: F1H2O.com

relaterte innlegg

IMG-20231126-WA0002
uim ydp
drange_DMD-og-B-Stenungsund
Skroll til toppen