Stor suksess med Kara-X 2023

Karasjok Motorklubb arrangerte nylig Kara-X 2023, Stadioncross, midt i bygda. Arrangementet som er Europas største snøscooterløp samlet kjørere fra Norge, Sverige og Finland. Med det fine været som var lovet på forhånd, kom over 1550 innbetalte publikum for å se på hele 99 kjørere i alderen 5-55 år konkurrere i til sammen 11 klasser.

Blant de 11 klassene var det også en egen klasse for jenter mellom 11-16 år, som Karasjok Motorklubb håper vil bidra til å få flere jentekjørere. I fjor ga klubben lik premie på herre- og dameplasseringene, og i år ble det vandrepokal i dameklassen også. Vandrepokalen stiger med kr 10.000 hvert år til noen har vunnet den tre ganger, og vinneren får pengepremien og pokalen til odel og eie.

Malene Cottew ble stadionmester for damer og vant dermed vandrepokalen. Hun vant også begge klassene hun deltok i Semi Pro klassen og dro til Vadsø med kr 15.000 i pengepremie, og slo alle gutta.

Det var stor spenning i røverheatet da Aki Pihlaja skulle møte Gustav Sahlsten. I et røverheat er alt mulig, og det er de fem beste i Pro Open og Pro Stock som stiller til start. Begge kjørerne ville ha tittelen som Kara-X stadionmester, og de kom side om side i mål. Til slutt var det Gustav Sahlsten som vant tittelen.

Gustav deltok også i Pro Stock og tok seier i alle klassene og sitt første napp i vandrepokalen. Han reiste hjem som Kara-X stadionmester og mottok en premiesum på kr 38.000.

Karasjok Motorklubb har igjen bevist at de er dyktige til å arrangere Kara-X, og vi ser allerede frem til neste års arrangement.

 

relaterte innlegg

021_friday_women_cottew
andraz-lazic-NhZtol0U0dE-unsplash
malene_photo mar 11 2023, 8 01 13 pm
Skroll til toppen