Stor sommer-aktivitet i flere kretser

Oslo, Trøndelag og Vestland idrettskrets har alle sørget for at barn og unge har et aktivitetstilbud i sommerferien.

– Barna trenger idretten og idretten trenger barna, sier generalsekretær i Oslo idrettskrets, Magne Brekke til NIF.

Oslo idrettskrets er i full gang med årets sommerprosjekt, og i samarbeid med Oslo kommune deler de ut midler til over 500 aktivitetsuker i løpet av sommeren. I de delene av Oslo hvor idrettstilbudet trengs aller mest, vil det være allsidige tilbud hele sommeren, skriver NIF.

Idrettskretsen forventer et aktivitetstilbud til minst 20.000 barn og unge. Blant annet skal svømmeklubbene i byen sørge for at 3.000 barn lærer å svømme.

Du kan lese mer om idrettssommeren i Oslo her, og her finner du hvilke aktiviteter som finnes i de ulike bydelene.

– De siste ukene har vi vært vitne til kreativitet, engasjement og samarbeidsvilje blant våre idrettslag som virkelig varmer og gleder. Dette er dugnadsinnsats og samfunnsansvar av første klasse – og viser hvilken genuin vilje det er i idrettslagene til å finne gode løsninger og bidra for nabolaget, sier Magne Brekke, generalsekretær i Oslo idrettskrets til NIF.

– Til glede og nytte for alle sammen
Også Trøndelag idrettskrets har tatt grep for å sikre at barn og unge har et tilbud i skoleferien, med Trondheim-ordfører Rita Ottervik i spissen. Idrettskretsen har laget en portal for å samle aktiviteter innen idrett, kultur og friluftsliv.

– Vi har satt i gang dette prosjektet for at idretten skal samle seg – og gi ett felles tilbud som skal være til glede og nytte for alle sammen i Trøndelag, sier Kjell Bjarne Helland, organisasjonssjef i Trøndelag idrettskrets, i en video.

Les mer om SommerTrøndelag her.

– Ekstra viktig i år
Vestland idrettskrets, i samarbeid med NFF Hordaland og NHF Region Vest, arrangerer ferieaktiviteter i Bergen og på Stord. Idrettskretsen vil også være med å støtte en rekke andre ferieaktiviteter i regi av idrettslag i Vestland.

Mange av ferieaktivitetene er åpne for alle, og noe få er kun for utvalgte målgrupper. Primærmålgruppen for ferieaktivitetene er barn og ungdommer i alderen 8-14 år. Idrettskretsen vil i noen tilfeller åpne opp for barn i alderen 6-8 år, hvor det er følge av eldre søsken. Aktiviteter for ungdommer (15-19 år) vil kun være utvalgte steder og for mindre grupper, skriver NIF på sin hjemmeside.

– Vi ønsker at alle barn og ungdommer skal få mulighet til å oppleve gode, spennende og meningsfylte aktiviteter og ferieminner. I år vil dette bli ekstra viktig, derfor vil vi bidra til å skape positive minner for de som trenger det mest – med idrett i fokus, skriver Vestland idrettskrets på sine nettsider.

Les mer om Vestland idrettskrets sitt sommertilbud her.

relaterte innlegg

collage-aktiviteter
Emilie-Westbye-cc
Marius-Dammyr-cccc-3
Skroll til toppen