Samme sporten, nye tanker

Det norske landslaget i motocross har leverte gode resultater både nasjonalt og internasjonalt i tiden som har gått, og medaljestatistikken har økt fra år til år i en voksende sport med høyere krav til alle utøvere på toppnivå.
I takt med tiden og den store utviklingen som skjer i motorsporten internasjonalt velger nå motocrossgrenen å ansette en landslagssjef og trener i en fast 100 % stilling. Dette vil fremover føre til at det blir rettet høyere fokus mot høy faglig utvikling av utøvere og trenere i Norge. Et annet vesentlig fokus vil være rekruttering, forutsigbarhet og tilgjengelighet. 

Espen Blikstad har takket ja til jobben som landslagssjef og trener, og vil fremover ha fult fokus på oppfølging av landslagsutøverne, noe som muliggjøres av hans 100 % tilstedeværelse. Det vil fokuseres på trenerutvikling og rekruttering til klubber, samtidig som landslagssjef Blikstad vil jobbe tett med Motorsportakademiet og motocrossgrenen. Han vil også kunne være et solid bidrag til øvrige grener i Norges Motorsportforbund. 

Espen Blikstad er 42 år og fra Sverige, han har siden 2007 arbeidet som elitetrener og lærer ved motocross akademiet i Tibro som er Sveriges eneste skole med fokus på motocross og toppidrett. Blikstad er det Svenske forbundet SVEMOs høyst utdannede trener, han har elitetrener utdanning fra SISU, Eleiko strenght coach utdanning, i tillegg til 3 års videregående allmennutdannelse og 3 års spesialisering mot motocross. Blikstad har også vært eliteutøver med mange år som VM og EM fører hvor han har høstet mange gull, sølv og andre topp plasseringer.

Utøvere som over lengre tid har jobbet hardt for å nå gode resultater og holdninger, vil bli plukket ut til landslaget fra Team Norway junior, motocross-team, eller direkte fra klubber i framtiden.  Blikstad vil sammen med Motorsportakademiet og grenleder, jobbe med rekrutteringsarbeidet som kommer i årene framover. Dette er noe vi ser fram imot og som er en del av handlingsplan for motocross.

Vi er sikre på at alle utøvere, støtteapparat og miljøet innen alle grener i Norges Motorsportforbund kan se store verdier ved å kunne utveksle kunnskap og idrettsglede i tiden som kommer.

 

 

 

 

relaterte innlegg

perkristian
Aage_Hansen_1959
Teambilde 2023
Skroll til toppen