Pappa Thomas Fredriksen: – Utviklingen et resultat av hard trening

Pappa Thomas Fredriksen er sterk i troen på at sønnen Håkon vil lykkes i sin videre motocross-ferd. – Han har en enorm styrke og gir aldri opp, sier Thomas om sønnen Håkon Fredriksen (18).

Håkon Fredriksen kjørte nylig inn til bronse sammenlagt i EM 250-klassen i motocross. Nå er han hjemme med familien, før han reiser til Frankrike. Pappa Thomas er ikke overrasket over årets resultater. Det ligger mye hardt arbeid bak prestasjonene.

-Årets utvikling er et resultat av flere år med hard trening ,forberedelser og god hjelp i fra mange som har hjulpet Håkon lenge – og som har hatt trua på våre ideer og tanker rundt vår satsning. Håkon har imponert meg mange ganger, men kanskje spesielt i året som har gått. Full giv og glede til alle treningsøkter, vasking av sykler og utstyr, skruing og forberedelser til konkurranser med mer. Han har stort sett gjort som vi har blitt enige om, og brukt tiden godt, særlig under nedstengningen i våres på grunn av corona. Jeg var sikker på at han var rask nok til å kjempe om heatseiere i Emx 250, men ikke klar over at han hadde den evnen til å prestere heat etter heat , løp etter løp. Han har en enorm styrke og gir aldri opp, sier pappa Thomas Fredriksen.

Pappa Thomas Fredriksen står svært nært motocross-karrieren til sønnen Håkon. Foto: NMF.

Thomas Fredriksen følger sønnen svært tett. Det blir det også i tiden fremover, selv om Håkon nå starter i nytt team.

-Siden Håkon akkurat har fylt 18 år kommer han til å ha en av oss nærmeste i familien med seg alltid. Håkon og jeg har vært sammen om hans satsning helt i fra starten, og jeg kommer nok til å strekke meg langt for å kunne være med selv store deler av tiden. Vi kommer til å trene mye i utlandet, men samtidig mener vi at det er viktig å være mye hjemme også. For å kunne kjøre i snøen, kjøre på ski, gå på ski, treffe venner og familie, gjøre vanlige ting som er viktig for oss og Håkon sin trivsel, sier pappa Fredriksen.

Far og sønn har planen klar – også for å fortsette den gode utviklingen.

-Viktig for videre utvikling vil være å forbedre seg på små detaljer for å bli en raskere fører. Det blir også viktig og fortsatt trene og gjøre ting for å beholde gleden til å kjøre så mye motorsykkel som mulig. Være konstant nysgjerrig på det å finne nye forbedringer og teknikker på sykkel og utstyr i sammen med trenere og mekanikere, sier Fredriksen.

Og nå er det ikke lenger noen hemmelighet hva Håkons nye team heter.

-Bud Racing! Det nye teamet virker proffe og har lang erfaring i fra flere år med motocross og supercross. De har også en flink trener som skal følge Håkon. Materialet som teamet har er utviklet over flere år virker veldig bra og skal tilpasses Håkon på best måte. Kontrakten er på 1 + 1 år og er bra. Forventer at Håkon kommuniserer bra med mekaniker og trener for å utnytte situasjonen på beste måte, avslutter Fredriksen

Les også:

Håkon og Thomas Fredriksen. Foto: NMF.

relaterte innlegg

perkristian
IMG_2037_Edit
Aage_Hansen_1959
Skroll til toppen