Generelle spørsmål

Her finner du en oversikt over de aller mest stilte spørsmålene til vår supportavdeling!

LISENSER:

 1. Hvor lang tid tar det å behandle en søknad, jeg ønsker å kjøre allerede NÅ!
  Klubbene kan nå legge opp lisenser til sine egne medlemmer. Dvs du trenger ikke sende inn en søknad til NMF for å vente på behandling. Ta kontakt med din klubb. Dersom klubben ber deg sende søknad følger du prosedyren på NMFs søknadskjema. Vi behandler søknadene forløpende. 
 2. Kan barnet mitt delta på treningssamling med Kom og Prøv lisens?
  Nei, det er kun opplæring med instruktør. Absolutt ingen form for egentrening eller konkurranser.
 3. Jeg ønsker å ha flere grener i min lisens, hva koster det?
  Du kan ha så mange grener du ønsker. Men du må søke om tilleggsgren for å legge til ny gren i lisensen din. For barn tom. 12 år er dette gratis. Fra 13 år er det 200 kr pr ekstra gren.
 4. Hvor finner jeg informasjon om føreralder og kjøretøystørrelse for barn under 13 år?
  De enkelte grenene har generelle bestemmelser som gjelder barn fra og med fylt 5 år til og med det året de fyller 12 år. Les NMFs Forskrift for motorsport her
 5. Kan vi søke dispensasjon for førerens vekt eller høyde for bruk av større kjøretøy?
  Slik dispensasjon kan gis for de tilfelle utøverens vekst tilsier at føreren er for stor til å kunne bruke sykkelen på en sikker og hensiktsmessig måte. 
 6. Hvordan oppgraderer jeg lisensen min?
  Du oppgraderer lisensen din i MinIdrett, under fanen “Lisenser”.
 7. Ved Kom og prøv lisens, må den gule vesten med L på fortsatt brukes?
  Ja, dette fordi alle andre skal se at det er en uerfaren utøver som kjører. Dette er altså et sikkerhetselement for alle som er på og ved banen.
 8. Hvordan vet jeg hvor lenge Kom og Prøv-lisensen er gyldig?
  Det kommer frem i appen eller nettleseren hvor du lisensen. Eks: “Endagslisens, Ola Nordmann, gyldig til og med 10/05/202x
 9. Hvor kan jeg bruke Kom og Prøv-lisensen?
  Den kan du bruke når som helst og hvor som helst innenfor tidsperioden den er gyldig i alle klubber som er tilknyttet NMF. 
 10.  Hvor er matrisen for forsikringsdekning?
  Matrisen finner du her
 11. Hvorfor har internasjonal lisens prisen steget såpass mye?
  Internasjonal lisens krever mye administrativt arbeid. Tidligere pris på internasjonal lisens har vært for lav i forhold til den faktiske kostnaden til lisensen.
 12. Hvorfor koster det 200,- ekstra per gren
  Dette er fordi man opplever mye feilaktig registrering av aktive utøvere i de ulike grenene. På denne måten vil man få en riktig oversikt samtidig som midlene vil bli fordelt riktig på hver gren.
 13. Må jeg ha legeattest?
  Det er kun når man løser internasjonal lisens at man må ha legeattest. Denne legeattesten er tilsvarende de kravene de respektive internasjonale forbundene krever.
 14. Må jeg kjøpe internasjonal lisens for full forsikringsdekning?
  Nei, for et tillegg på 1000,- kan man kjøpe max forsikringsdekning til nasjonal lisens. Denne har samme dekningsgrad som forsikringen til internasjonal lisens.

Kurs og utdanning i NMF

 1. Hvor finner jeg NMF kurs jeg kan melde meg opp på?
  Du finner NMFs kurs under under kursoversikten på NMFs forside. Kursoversikten ligger til høyre for nyhetssakene på forsiden. Du kan finne alle NMFs kurs på Minidrett. Logg inn med brukeren din, trykk på “påmelding” og søk opp kurset du ønsker å delta på. NB: vi anbefaler at du trykker på “avansert søk” og velger “motorsport” under “idrett” og huker av for “åpent for påmelding”. På denne måten kan du være sikker på at du finner alle våre kurs.
 2. Hvorfor får jeg ikke meldt meg opp til kurs?
  Mange av NMFs kurs har forkrav. Dette er kompetanse som må være på plass for å kunne delta på kurset. F.eks så er e-lærekurset, Barneidrettens verdigrunnlag (BIV) et forkrav til NMF sikkerhetslederkurs. Da må BIV være gjennomført for å kunne melde seg opp. 

 3. Hvor finner jeg NMFs og idrettens e-kurs?
  Både NMFs og øvrige idretts e-kurs finner du under portalen ekurs.nif.no. Her er det viktig at du velger Norges Motorsportforbund under “særforbund” for å finne våre kurs. 
 4. Jeg har deltatt på kurset men får ikke dette opp i min idretts CV.
  Det kan flere årsaker til at du ikke får opp din ferdigbeståtte kompetanse i idretts CVen din.
  1. Pass på at du har et gyldig medlemskap i en NMF klubb. Dette betyr at medlemskapet skal være godkjent og betalt og at klubben din har oppført deg med en NMF gren. f.eks motocross, enduro eller lignende. 
  2. Pass på at du har gjennomført alle kravene som stilles til kompetansen ellers vil den ikke være gyldig.

MITA:

1.  Hvorfor får jeg ikke logget inn i MITA?

Fra og med 01.01.2021 vil ikke MITA lenger benyttes som brukersystem for NMF. Du finner muligheter for å kjøpe dine lisensen i din MinIdrett konto. Dette er samme innlogging som du benyttet i MITA.

DIVERSE:

1. Hvordan får jeg bruker i Visma for å registrere reiseregninger?
For å opprette bruker i Visma sender du en e-post til nmf@nmfsport.no. E-posten må inneholde følgende: Fult navn, personnummer, adresse, skattekommune, kontonummer og e-postadresse. Du vil motta en e-post med brukernavn og passord til Visma når brukerkonto er opprettet.

Har du problemer med selve registreringen av reiseregningen finnes det god hjelp ved å trykke på “?” øverst til høyre når man er innlogget i Visma. Du kan også laste ned en enkel veileder i vårt dokumentsenter.

@vilde.holt klar for elektrisk! ⚡️Les saken på nmfsport.no

@vilde.holt klar for elektrisk! ⚡️Les saken på nmfsport.no ...

28 0
Et internasjonalt utvekslingsprogram for funksjonærer i motorsporten, utviklet av Norges Motorsportforbund i samarbeid med Erasmus+. 

Sitter du med en drøm om å arrangere MXGP i Norge i din motorklubb? 

Lurer du på hvordan det er å lede et stevne med 40.000 tilskuere og de beste utøverne i verden? 

Les mer på nmfsport.no (link i bio)

Et internasjonalt utvekslingsprogram for funksjonærer i motorsporten, utviklet av Norges Motorsportforbund i samarbeid med Erasmus+.

Sitter du med en drøm om å arrangere MXGP i Norge i din motorklubb?

Lurer du på hvordan det er å lede et stevne med 40.000 tilskuere og de beste utøverne i verden?

Les mer på nmfsport.no (link i bio)
...

10 0
FIM Speedway Grand Prix 2. juni 2023

Se sendingen på Discovery+

FIM Speedway Grand Prix 2. juni 2023

Se sendingen på Discovery+
...

8 0
Nå er det bare 3 uker igjen til NM-veka 2023 og MX-banen og depot på Skaun Motorsenter begynner å ta form etter en fantastisk dugnadsinnsats av MK TRONDHJEM RACING 🏁

@norsktipping @idrettsforbundet @mittskaun 

#motorsport #norgesmotorsportforbund #nmveka

Nå er det bare 3 uker igjen til NM-veka 2023 og MX-banen og depot på Skaun Motorsenter begynner å ta form etter en fantastisk dugnadsinnsats av MK TRONDHJEM RACING 🏁

@norsktipping @idrettsforbundet @mittskaun

#motorsport #norgesmotorsportforbund #nmveka
...

60 0
I år, som årene før, sender jeg en hjertelig invitasjon til alle medlemmer av denne flotte FIM-familien om å delta i de vedvarende anstrengelsene for å bevare miljøet vårt, støtte globale mål og også delta i feiringen av FIM Sustainability Week, skriver FIM-president Jorge Viegas. #fimsustainabilityweek #worldenvironmentday #beatplasticpollution

I år, som årene før, sender jeg en hjertelig invitasjon til alle medlemmer av denne flotte FIM-familien om å delta i de vedvarende anstrengelsene for å bevare miljøet vårt, støtte globale mål og også delta i feiringen av FIM Sustainability Week, skriver FIM-president Jorge Viegas. #fimsustainabilityweek #worldenvironmentday #beatplasticpollution ...

11 0
MX Løpsrapport fra helgen på nmfsport.no

MX Løpsrapport fra helgen på nmfsport.no ...

64 0
@mathias_pollestad_racing med wild card til SGP2. 👌😀 Les mer på nmfsport.no

@mathias_pollestad_racing med wild card til SGP2. 👌😀 Les mer på nmfsport.no ...

19 0