VM-klare Vilde Marie Holt fikk kjøretrening av NMF-presidenten

Teknisk trening ved Emilie Westbye!

I forrige uke fikk VM-uttatte Vilde Marie Holt treningsbistand fra ingen ringere enn NMF-president Emilie Westbye. Holt kjører VM i enduro i november – og fikk god hjelp fra trial-entusiasten og NMF-presidenten i forberedelsene til mesterskapet.

-Pappaen til Vilde og jeg stod og snakket sammen under lag-NM i motocross tidligere i høst, og da vi var innom temaet «forberedelser til VM» kom det frem at Vilde hadde behov for å trene på noen tekniske ferdigheter som jeg kan en del om. Min bakgrunn er fra trial hvor jeg både har vært utøver og senere trener, sier NMF-president Emilie Westbye.

Ja, dette var bakgrunnen for treningen i forrige uke. NMF-presidenten syntes det var hyggelig å jobbe med Vilde Marie Holt.

-Det er alltid hyggelig å hjelpe til. Hvis det er noe jeg kan bidra med, så gjør jeg jo selvsagt det, sier Westbye

NMF-presidenten var på treningsfeltet med Vilde Marie Holt. Foto: Privat.

NMF-presidenten mener at det er viktig med deling av kompetanse innen motorsporten.

-Verdien i å dele er uvurderlig. Hvis vi hver dag blir litt bedre på å overføre kompetanse og kunnskap mellom oss, så vil hele organisasjonen løfte seg. Det er ikke bare mellom enkeltmennesker dette er viktig. Det er like viktig mellom klubber, grener, trenere og så videre. Sammen blir vi gode, sier Westbye.

Westbye og Holt på trening. Foto: privat.

Og Emilie Westbye ble imponert over å se hva Vilde Marie Holt hadde å by på.

-Hun har imponerende ferdigheter og er tydelig glad i å trene. En skikkelig fighter, sier Westbye.

Vilde Marie Holt var selv spent foran treningen som fant sted i forrige uke.

-Jeg var litt nervøs før treningen. Det er jo tross alt forbundspresidenten vi snakker om, men det tok ikke lang tid før jeg forstod at Emilie var veldig hyggelig og virkelig kunne det hun snakket om. Det er tydelig at hun har mye erfaring og har selv kjørt på elitenivå. Det hun lærte meg ga umiddelbart mening og jeg kunne raskt trene teknikkene hun lærte meg, sier Vilde Marie Holt.

Enduro-utøveren Vilde Marie Holt i aksjon. Foto: privat.

Holt mener at treningen med NMF-presidenten hadde svært høy verdi for henne.

-Det var veldig tydelig at hun hadde god erfaring med å trene idrettsutøvere, og kunne bruke av sin egen erfaring både som trener og utøver. Jeg trenger mye teknikktrening på vanskelige elementer. Det er gjerne de tingene som trialførere er best på som jeg mangler, så dette var gull trening for meg. Vi drillet på gasspådrag og løfting av fronten på sykkelen før hinder, og jeg lærte fort hvor viktig så lite som 10 cm var i forhold til suksess eller fiasko. Jeg lærte også at det motto jeg har kjørt etter i motocross – «When in doubt throttle out» – ikke gjaldt her. Sykkelfølelse, balanse og timing er nøkkelord, sier Vilde Marie Holt.

Og slik er status før VM i Portugal i neste måned.

-Jeg føler jeg gjør det jeg kan for å tilegne meg det jeg mangler av teknikk og kunnskap. Det blir tøft å kjempe mot erfaring og den kjørekompetanse de andre har, men jeg vet at jeg har farten i enklere partier og håper jeg skal holde følge med de der i alle fall. Jeg har full fokus på teknisk trening og sykkelkontroll. Fysisk er jeg i god form – og på åtte timers løpet i Dakar-klassen på Haslemoen fikk jeg vist frem litt av den, sier hun.

Vilde Marie Holt takket for økten med NMF-presidenten.

-Jeg er takknemlig for muligheten jeg fikk av Emilie Westbye. Det var så lærerikt og gav så mye at jeg nesten ikke kan vente til å få en trening til av Emilie før VM. Som president skjønner jeg at timeplanen hennes er tett, og jeg er derfor kjempeglad for at hun tar seg tid til å hjelpe meg med treningen, avslutter Vilde Marie Holt.