VM i X-trial i helgen

Lørdag 16.2 er dagen hvor Sondre "Gekko" Haga debuterer i VM i X-trial hvor han skal yppe seg mot de fremste i verden.

Tekst: Bror Møgster

Det er bare ni deltaker i den eksklusive konkurransen hvor Gekko-Haga skal være med. Han er som nevnt tidligere også den første nordmannen til å delta i mesterskapet.

– Jeg føler meg privilegert og takknemlig for denne sjansen. De fleste anser meg som et wildcard. Invitasjonen er både uforventet og veldig stort for meg. Dette er et stort skritt i min karriere som X-Trial utøver, sier Gekko-Haga

Det kommer til å bli et tøft mesterskap for Gekko-Haga. Verdens beste X-Trials utøvere kommer til å delta, og med fem tusen tilskuere kan enhver sportsutøver bli nervøs.

– En av mine styrker er det mentale. Jeg klarer å holde meg rolig under stressende seksjoner. Dette her kommer til å bli som det svenske mesterskapet bare ti ganger mer ekstremt. Hvis jeg klarer å komme meg videre til kvalifisering to skal jeg være ganske godt fornøyd.

Gekko-Haga mener at de siste månedene i Spania har vært svært avgjørende for karrieren. – Jeg vil si at de siste månedene i Spania var grunnen til invitasjonen. Folk har sett hva jeg kan, og med hjelp fra Adam Raga har jeg blitt utrolig mye bedre.

Mesterskapet sendes direkte fra X-Trial VM i Bilbao og kan sees på www.x-trial.com