Vilde Marie Holt.- Dette blir tøft

Fyller 19 år i dag og forbereder seg mot tøffe VM-tak!

Vilde Marie Holt har pappa Torkel med seg under VM i enduro som for tiden pågår utenfor Porto i Portugal. Kommende helg skal Vilde Marie Holt i ilden. I dag feirer hun også 19-årsdag!

Hun ankom Portugal og VM-arenaen tidlig i forrige uke. Hun har dermed fått trent mye i løypene – samt sett flere løp der.

-Jeg har nå sett to dager med VM og må innrømme at det ser tøft ut.
FIMs tekniske leder fortalte at dette var den hardeste og vanskeligste banen han kunne huske, «6 Days» inkludert. Så for meg handler det også mye om å faktisk komme seg rundt, sier Vilde Marie Holt, som VM-debuterer på lørdag.

Hun både gleder og gruer seg litt.

Vilde Marie Holt har sjekket løypene i Portugal. Foto: privat.

-Det er ekstremtesten og transporten som blir den største utfordringen. Det vil si å rekke den tiden en har fått til start på neste prøve. Transport-strekkene her i Portugal er det tøffeste jeg har vært borti og en skal holde høy fart for ikke å dra på seg straffeminutter. Deler av transporten går også på det vanlige veinettet og ingen skal beskylde portugisere for å være så veldig nøye på trafikkregler, fartsgrenser, vikeplikt eller slikt, så jeg må ta en tur ut i trafikken og trene litt for ikke å få trafikksjokk, sier Vilde Marie Holt og smiler.

Vilde Marie Holt i Portugal. Foto: privat.

Pappa Torkel er på plass i Portugal og støtter Vilde.

-Så langt er dette en fantastisk opplevelse med mange inntrykk og mye læring. Pappa har ikke så mye erfaring å hjelpe meg med, men han har sagt at jeg skal tute, banne, frese og knytte nevene så går det nok.
Får se hvor mye av det jeg må ty til, sier hun.

Men nå begynner Vilde Marie Holt å bli litt utålmodig.

-Når det er sagt så klør jeg virkelig i fingrene etter å sette i gang. Lørdag braker det løs for mitt vedkommende. Det går fint å følge med på løpet via live-resultat eller på Facebook. Burde kanskje ikke opplyse om det da jeg sannsynligvis ligger nederst på listene, men finnes det et håp om å passere noen på noen enkelte prøver så vær sikker på at jeg gir alt for å klare det, sier hun.

BILDETEKST

Vilde Marie og Torkel Holt. Foto: privat.