Vilde Holt klar for årets VM-premiere

Vilde Holt (bildet) nærmer seg årets VM-start. Til helgen er det årets første VM-runde i enduro i spanske Lalin. Holt føler seg klar for VM-premiere.

-I år har jeg fått trent godt og føler meg mer forberedt enn noen gang. Samtidig er pandemien i ferd med å slippe taket og flere dyktige utøvere finner veien tilbake til VM. I helgen fikk jeg en liten skade som jeg håper er i orden til helgen. Jeg har lært meg gjennom mange år med motorsykkel racing at en totalt skadefri kropp nesten ikke er oppnåelig. Det er mer grader av smerte og om det påvirker kjøringen. I år er jeg så skadefri som jeg kan håpe på, så jeg gleder meg skikkelig til helgens VM-åpning, sier Vilde Holt.

Før sesongen har det handlet svært så mye om teknikk-trening.

-Treningen i år har nesten utelukkende bestått av teknisk trening. Farten rett frem har jeg ingen problem med. Det er de tekniske partiene hvor de med trial-bakgrunn «skinner» som jeg jobber med. I år er jeg bedre, men har fortsatt langt frem til de beste. Det som et fint med enduro, er at det jeg taper på enkelte partier kan jeg ta igjen på andre. Det mentale er også en stor faktor i enduro og jeg jobber mye med å ikke bli for ivrig. Føler jeg er bedre på det i år, sier hun.

Vilde har planer om å være i den ypperste VM-toppen denne sesongen.

-Mine ambisjoner er å klatre opp til topp 5-nivå og holde meg der. Klarte én 5.- plass i fjor, men ellers har jeg jobbet hardt nok for å klare topp 10. Ser selv at det blir beintøft i år med flere rå damer til start enn noen gang. Det kribler ekstra i magen før åpningsrunden. For en vet jo ikke helt hvor en står i forhold til de andre. Hovedmålet er å vinne flest runder i 2025, og i så måte føler jeg at jeg er på riktig vei. Det å bli best i verden i enduro krever langsiktighet og veldig mye trening. Det holder ikke å være rask og tørre å ta sjanser, ei heller å være superflink på å «klatre» med sykkelen. Man må være begge deler samtidig som man må ha en sterk fysikk og kunne kjøre fort i 6-7 timer flere dager etter hverandre. Enduro er etter min mening den komplette konkurranseformen for motorsykkel. Også er det jo veldig gøy også, avslutter VM-håpet.

Foto: Renato Vieira