Vilde Holt i gang med ny sesongoppkjøring i Portugal

Vilde Holt (bildet) tok det med ro noen dager etter Gotland Grand National, men nå er hun for lengst tilbake i Portugal for å forberede 2022-sesongen.

-Nå er jeg i Portugal og begynner treningen til sesongen 2022. Her er det ikke snø og terrenget passer til det vi har i VM. Siden jeg ikke har så veldig lang fartstid i enduro er det mye jeg må lære.
I tillegg til sykkelkontroll må jeg få opp farta for å matche de beste. Samtidig må jeg få roet meg litt og kjøre mer kontrollert, sier Vilde Holt.

Hun har også tidligere trent mye med de beste i Portugal.

-Her nede kjører jeg med og mot de portugisiske jentene i oppkjøringen. Jeg skal prøve å få med meg noen portugisiske løp også, sier hun.

Vilde Holt føler at 2021 ble både oppturer og nedturer.

-I år ser jeg tilbake på en lang sesong med en del stang ut, men også mange gode resultater. Nasjonalt har jeg vel ikke fått til det jeg ønsket, selv om jeg vant noen løp. De andre norske jentene er absolutt å regne med, så ingen ting gratis der. Internasjonalt startet det med krasj i Portugal og sykehus i Italia. Etter hvert som sesongen gikk videre har jeg kjørt inn til femteplass i et VM-løp – og jeg har hatt flere nest beste-tider der. I EM har jeg stått på pallen med en andreplass i finalen, og flere bestetider, sier hun.

-Når det gjelder skader har jeg klart å holde de på en armlengdes avstand, med noe småsnerk her og der. Jeg visste det ville bli knallhardt i både EM og VM, så vinteren før trente jeg mye styrke og kondis. Det hjalp veldig i forhold til skader. Det blir gjentagelse på treningsopplegget med justering for erfaringer gjort i år, sier Vilde Holt.

 

Foto: privat