Vilde Holt gjør det beste ut av korona-tiden

Enduro-landslagets Vilde Marie Holt (bildet) skulle gjerne ha trent utenlands i denne perioden, men holder seg hjemme i Norge i disse smitteverntider.

-Sammenlignet med konkurrentene mine fra varmere strøk, er ikke oppkjøringen til ny sesong optimal med tanke på at vi ikke får trent i utlandet. Heldigvis så har vi på landslaget hatt mange gode treninger og samlinger, sier Vilde Holt. 

Vilde Holt på vintertrening. Foto: Tor Lindseth

Det er ikke lett å sette opp vårens og sommerens konkurranser i disse koronatider.

-Løpskalenderen er litt uoversiktlig, men slik det ser ut nå går de to første løpene i Norge. Slik situasjonen er nå, er det bare å håpe at EM og VM går som planlagt, sier hun til NMFs nettsted.

Hun ser frem til sommeren – og ikke minst de internasjonale mesterskapene.

-Jeg gleder meg til å kjøre EM, og håper å kunne ta topp 10-plasseringer. Jeg gleder meg også til å reise tilbake til Portugal og kjøre første VM-runde som går der. I år er det også tre VM-runder for jentene som blir veldig spennende.  For 2021 sesongen er mine mål å etablere meg i topp 10 i både EM og VM, sier Vilde Marie Holt

Det er høyt nivå innen internasjonal enduro for kvinnene.

–Det er veldig mange gode endurodamer rundt om i verden, men klarer jeg topp 10 i noen av VM-rundene vil jeg bli super fornøyd. EM har jeg ikke kjørt, så jeg kan ikke uttale meg om nivå, men det er rimeligere å delta i EM. Og EM tiltrekker seg førere som er vel så gode som de som kjører VM, men det kan jeg svare mer på etter jeg har fått kjørt en runde. Målet blir litt til underveis, sier Vilde Marie Holt.

Foto: Tor Lindseth