Vil at flere klubber skal på banen

Håper på større bredde på arrangementsfronten!

Grenleder Hans Magne Berg (bildet) innen radiostyrtgrenen 1:8 OR synes 2020 gikk noenlunde bra, selv i coronasituasjonen. Men nå ønsker han å få flere klubber på banen – ikke minst som arrangører.

-Nå trenger vi flere klubber som vil vise frem anlegget sitt. Østlandet er dessverre alt for godt representert. Jeg vet at det finnes klubber der ute som enten har eller har tilgang til å låne en bane som de kunne arrangert løp på. Håper de tar til seg det jeg nå sier og blir med på moroa. For dette er moro, sier Hans Magne Berg.

Grenleder Hans Magne Berg i 1:8 OR. Foto: privat.

2020 startet ikke så bra for radiostyrt-grenen, eller for norsk idrett som helhet.

-Vi startet jo som alle andre med avlysninger av løp og litt dårlig stemning. Men vi hadde håp om å få ihvertfall gjort unna NM i starten av august, noe vi fikk til. Hof Modellbilklubb gjorde en bra innsats med sitt anlegg og vi fikk kronet en Norgesmester som i år ble Rune Karlsen, sier Hans Magne Berg.

Norgescupen ble flyttet på underveis i sesongen.

-Siden vi var så sent i sesongen så så det mørkt ut for Norgescupen, men vi flyttet hele Norgescupen og Hønefoss tok sin del av avtalen. NC1 ble da 29.-30.08 i Hønefoss med innleid stillas til utvidelse av plattformen på grunn av 1m-regelen, deretter klarte vi også å få med Grenland og Oslo til å holde henholdsvis ett løp hver. Helga 3.-4.09 kjørte vi NC2 hos Grenland, også skal vi kjøre NC3 i Oslo helga 24-25.10. Så egentlig så har vi ikke avlyst mer enn ett løp, så alt i alt må jeg kunne si meg meget fornøyd med det vi har fått til i år, sier Berg.

Grenlederen mener at arrangementene har vært i henhold til smittevernreglene.

-Smittevernet har blitt godt overholdt nesten av seg selv på grunn av få påmeldte til løpene, 1-meters regelen har blitt holdt i pit, kommuneleger rundt om i de kommune vi har kjørt har godkjent at vi bruker munnbind på plattformen, og bøttevis med sprit har blitt brukt, sier Berg. 

Nå kommer grenlederen med oppfordringer til større aktivitet.

-Jeg vet det er mange der ute som har bil som jeg ikke har sett på ett år eller tre. Kom igjen folkens og bli med neste år, tror det kan bli et supert år om ting går rette veien med C-19 og andre spennende prosjekter som sikkert er der ute ett sted, sier grenlederen.

Grenlederen forteller at det er blitt arrangert supportløp i 1:8 Elektro uten bare suksess.

-Klassen må vise mer interesse om den skal inn igjen på terminlista som statusløp. Det kan ikke arrangeres NC for en klasse med 3-4 personer, så den vil fortsatt bli kjørt som support til nitro inntil den viser bærekraftighet. Ellers så håper jeg alle får en fin høst/vinter med masse modellbilglede innendørs med klassen som kjøres der, og at alle 1:8 OR- førere kommer sterkere tilbake på banene til neste år med nitro lukt og eksos, avslutter grenlederen.

Foto: privat.