VG kårer de største motorstjernene

Selv om det er overvekt av bilsport har vi 24 flotte utøvere representert på lista, og det mest gledelige er at alle fire seksjonene er representert :D

Vi presenterer her de 24 utøverne som er representert på lista

7.Marit Strømøy – Rundbane
Var den første kvinne noensinne som vant et løp i båtsportens Formel 1. Båten har mer enn 400 hestekrefter og akselerer fra 0 til 100 km/t på 2,5 sekunder. Tøff dame som også er kjent som en meget habil sanger.

11. Stian Schjetlein – Aquabike
Bergenseren er en av verdens beste i vannjet. Ble nylig verdensmester i disiplinen parallellslalåm. I fjor verdensmester i slalåm – og europamester i parallellslalåm. Kjører profesjonelt.

12. Elias Ishoel – Snowcross
Vant den internasjonale serien i snøscootercross som første europeer noensinne. Han har kommet sterkt tilbake etter at han sommeren 2017 brakk lårbenet på trening i motocross.

13. Ingveig Håkonsen – Trial
Verdens fjerde beste kvinnelige trialkjører. 4.plass i VM 2018. Har ennå ikke vunnet VM-runde, men det kommer ganske sikkert. Ble nylig europamester 2019. Tilknyttet Olympiatoppen.

14. Malene Trosten Andersen – Snowcross
Hadde en tøff vinter der hun ble påkjørt, men klarte likevel 2.plass i VM og andre gode resultater. Tilknyttet Olympiatoppen. Jobber hardt for å komme tilbake neste vinter. Tvi-tvi!

21. Kevin Horgmo – Motocross
Er tilbake etter skade. Gjør det bra i EM og har også fått sine første VM-løp i år. Han satser på å gjøre hele MX2-serien neste år. Det blir spennende.

24. Kjetil Gundersen – Enduro
Holder skyhøyt nivå på motorsykkelen og gikk til topps i verdens største enduroløp, Gotland Grand National, i 2017. Har kontrakt med Yamaha. Konkurrerer ikke så ofte, men når han stiller, er det alvor.

39. Pål Virik Nilsen – Offshore
Stor erfaring og sterke prestasjoner i båtsporten for Sandefjord-karen. Etter å ha vært innom det meste, er han nå i en helnorsk båt. Er fysisk godt trent, noe som er en klar fordel.

40. Jan Trygve Braaten – Offshore
Kjører sammen med Virik Nilsen i XCAT World Championship. Duoen i Team Australia Powerboat hevder seg helt i toppen. Fra Tvedestrand, for den som ikke vet det …

45. Tobias Munthe Kaas – Rundbane
Kjører Formel 2, der han ble nummer tre i EM i Zarasai og der han også kjører VM. Ble nummer fire totalt i VM 2018. Har nærmere 200 race bak seg i ulike klasser – siden 2001. Farten i Formel 2 er opptil 200 km/t.

46. Christopher Tveråen – Quad
Vestfoldingen ble kåret til årets motorsportsutøver i 2018. Tok EM-sølv to år på rad i 2017 og 2018 – men har slitt mer i år. Driver med en liten, men publikumsvennlig gren.

48. Caroline Olsen – Roadracing
Tør å satse, men mange ulykker og skader har gjort livet på to hjul tøft for haldenseren i USA. Men hun har hatt et positivt 2019 og var på rett vei i MotoAmerica før hun forrige helg dessverre pådro seg en ny skade.

49. Sondre G. Haga – Trial
Rogalendingen satser stort og har kommet seg inn i VM-sirkuset. Kjører for fabrikksteamet til TRS Motorcycles, der legenden Adam Raga er førstefører og mentor.

50. Daniel Kobbevik – Radiostyrt
En av Europas beste i radiostyrt motorsport – og har store forhåpninger foran VM i Slovakia. Juniorverdensmester 2017. Europamester i junior og var sist på pallen som toer i senior-EM. Fabrikksfører. Er også opptatt av fotball med Sprint/Jeløy og på et portugisisk akademi. Kan altså få et vanskelig valg etter hvert.

51. Håkon Fredriksen – Motocross
Kjører EM i 250 kubikk. Viste i Lommel nylig at han kan kjempe med de beste i Europa. Skiftet motorsykkelmerke før denne sesongen. Blir en av de tre på høstens VM-lag.

52. Kristian Felix Jensen – Enduro
Har en glimrende læremester i Pål Anders Ullevålseter (t.v. på bildet). Jensen leverte bra i Africa Race i 2018, og det blir spennende å følge ham fremover. Fra Follo.

54. Mathias Pollestad – Speedway
Ble europamester i 85 kubikk i fjor. Har tidligere tatt sølv i EM 2017 og bronse i VM 2018. Omtales som en av de største speedwaytalentene i verden. Har vært skadet deler av denne sesongen. Tok nylig sølv i EM i 250 kubikk, ett poeng bak vinneren. Jaktes av en rekke utenlandske klubber.

56. Cornelius Tøndel – Motocross
Går på motocross-linjen på NTG og leverte sterke resultater i USA i vinter. Trønderen har hatt en formidabel utvikling i det siste. Har fått sitt gjennombrudd i EM-sammenheng i år. Blir en av de tre for Norge i lag-VM i høst.

59. Mathea Selebø – Motocross
Sokndal-jente som satser hardt for å hevde seg internasjonalt. Kjent som startnummer 612. Nummer tre i EM 2018. Beste VM-resultat: 10. Plass.

60. Casper Olsen – Motocross
Gjør det sterkt i det svenske mesterskapet og har også potensial til å hevde seg på EM-nivå. Kommer fra Ski og kjører for Follo.

61. Håkon Østerhagen – Motocross
Ung fører som leverte bra resultater i fjor i 85 kubikk – og i år kjører 125 kubikk. Har gjort det sterkt i det nederlandske mesterskapet. Har derimot slitt i EM i år. Kommer fra Nittedal.

63. Mette Bjerknæs – Rundbane
Frisk dame som satser i båtsportens Formel 2 – samtidig som hun jobber som lærer til daglig. Ble i 2014 tidenes første kvinnelige verdensmester i Class2. Fra Drøbak.

69. Genette Våge – Motocross
Fikk en alvorlig skade i en VM-runde i Qatar for noen år siden, og sliter med å komme tilbake etter det. Var for noen år siden blant verdens fem beste kvinnelige motocrossførere. Kommer trolig tilbake neste år – men neppe på VM-nivå.

70. Pål Anders Ullevålseter – Enduro
Alder er bare et tall, og Ullevålseter kan fortsatt kjøre fort, selv om han nå er mest opptatt av å lære andre å kjøre fort – og være med på TV-reality-show.