Verdensmesterskap Offshore i Tvedestrand og Larvik

I starten av juli ble det gjennomført hele 5 forskjellige verdensmesterskap i Offshore. I vakker norsk skjærgård, fordelt på klassene 3A, 3B, 3C, 3D og 3X,  med god norsk deltakelse, var rammen lagt for god racing tidligere i sommer.

-Det har vært noen fantastiske arrangementer i sommer, og jeg ønsker å takke begge arrangørklubber, deltakere, frivillige og tilskuere. Vi gleder oss allerede til neste omgang, forteller grenleder offshore Nicolay Rylander.

Tvedestrand

Det hele ble innledet i Tvedestrand hvor  verdensmester i klassene 3B og 3C skulle kåres.  Det ble gjennomført totalt tre race i klassene 3B og 3C. I tillegg ble det  gjennomført to VM-runder av totalt seks for 3D.

  • I klasse 3C ble pallen tapetsert av søta bror, mens beste norske, Jonas Hansen og Kristian Hagen endte på en fjerde plass
  • I klasse 3B tok Greger Mathisen og Eirik Nilsen en fin andreplass, kun slått av Sverige.
  • I klasse 3D ble runde 2-4 av totalt 6 runder gjennomført. Det ble til tider spennende og intens racing som ga seier til D-20 med Barlesi i begge løpene i Tvedestrand.

Tvedestrand racingklubb, har solid og lang erfaring med gjennomføring, og stod for ett fantastisk arrangement. Leder av TRK –  Svein Henriksen var også strålende fornøyd med gjennomføringen.

Larvik

Uken etter var det Larvik som var arenaen, og Outbordklubben. som var arrangør. Det var duket for 3 intense VM race i klassene 3A og 3X, samt de avgjørende løpene i klasse 3D.

  • I klasse 3A stakk svenske Anton Modin av med seieren, mens norske Mathias Halvorsen fra TRK tok en sterk 2. plass selv om han var nybakt pappa og søvn og oppladning kanskje ikke hadde vært helt optimal.
  • I klasse 3X tok Tvedestrand offshore racing med Dan-Torkel og Gunther 3. plassen til tross for tekniske problemer som førte til at første løp måtte kjempes i mål på 5 sylindere, og at neste  løp ble brutt med oljetrykksmangel. Også i denne klassen tok svenskene både første og andre plass.
  • I klasse 3D kjempet norske Erik S Johansen og Pål V Nilsen seg inn til en finfin 3. plass sammenlagt. Imponerende kjøring av gutta i sin første sesong i båten sammen.

Foto: Rylander