Verdens største enduroløp starter i dag

I dag starter verdens største enduroløp i Romania. Vi har med flere nordmenn, blant annet Ib Vegard Andersen og Andrè Wold Larsen som skal kjøre i klassen Gold.

The Red Bull Romaniacs er en konkurranse som er startet av utøvere FOR utøvere. Rett og slett på grunn av lidenskapen for enduro. Hjernen bak og primus motor er Martin Fernandez. Martin er verdensmester to ganger i snowboard og deltok i OL i Nagano i 1998. Sammen med kona Sigi, har de begge en stor lidenskap for extreme enduro, noe som gjorde at de i 2004 arrangerte det første Red Bull Romaniacs. I 2019 blir konkurransen arrangert for 16. gang. 

Photo: ederatiaromanadeciclism

I klassen Gold, som står rett og slett for «IMPOSSIBLE to ride», har vi altså med Ib Vegard Andersen og André Wold Larsen – det blir veldig spennende å følge med. For å delta i GOLD bør du være en av verdens 100 beste extreme enduroutøvere eller ha en solid bakgrunn i trial.
I Bronze har vi med Ole-Johnny Skøien, Magnus Johannessen Hoel og Nils Halvard Kringberg Nedberg. Bronze krever at man har erfaring i enduro med gode resultater, samt god teknikk. Du bør kunne takle smerte.
I Iron, «a tough 4-days race without IMPOSSIBLE sections» stiller Geir Ove Tjensli Foss.

Det kan leses mer om konkurransen på Red Bull Romaniacs nettsider, og løpene kan følges på Red Bull TV

Etter kvalifiseringen er Ib Vegard og Ole-Johnny videre til finalen