Vellykket Nyttårscross!

Lørdag 14. januar gikk den tradisjonsrike Nyttårscrossen av stabelen. Alta motorsportklubb tok i mot 41 førere fra Rovaniemi, Karasjok, Lakselv, Hammerfest, Nordreisa og Mo i Rana og gjennomførte et prikkfritt arrangement med fornøyde førere, støtteapparat og publikum.

Full gass for de minste
Klassene for de yngste (Micro stock og Mini Stock) hadde desidert flest førere. 5 til 10 år gamle kjører og her finnes det forhåpentlig en ny Bjørn-Terje Heggeli (NM grossist) eller en Elias Ishoel!  I disse klassene deltok det 16 håpefulle unge jenter og gutter.

Lakselv på topp i Rekruttklassen
I klassen rekrutt 11-14 deltok det 11 førere som ga publikum underholdning på høyt nivå med flotte takter på den snørike men korte banen. Isak Persen fra Lakselv kjørte meget godt og vant like godt begge heatene, med Leon Løveid Mølmann fra Hammerfest på andre plass og Olav Mathias Samuelsen fra Karasjok på 3. plass. Martin Rasmussen Mediå, som hadde reist den lange veien fra Mo i Rana, fikk en flott 4. plass

Alta vant Juniorklassen.
Odin Kjellmann Kristiansen fra Alta var suveren i klassen 14.-16. år Junior med 2 heatseire, på de neste plassen fulgte Can Martin Begic fra Alta og Lakselvs Sander Leonhardsen på en flott 3 plass. I denne klasser var det mange tette og spennende fighter, noe som fikk opp pulsen både på speaker Ottar Pettersen, førerne og tilskuerne.

Internasjonal seier i jenteklassen
Fra Rovaniemi kom Viivi Autio som en virvelvind fra øst og tok storeslem i Jenteklasssen, hun klarte å holde Altajentene Pernille Andersen og Elisabeth Kjellmann bak seg i heatet. Altaførerne hadde tempoet inne, men de klarte ikke å matche startene til Viivi og finlenderen kunne dra nytte av fri sikt og klar bane.

Spennende i Pro Stock.
I den største klassen var det mange som forventet at Simon Kjellmann fra Alta skulle ha fri bane til seier, men ferskingen Børge Hagberg, også han Alta, gav Simon en skikkelig fight i første heat. Hagberg som kjøpte scooter i Romjula hadde god fart men manglende kjøretrening gjorde at Kjellmann kunne cruice inn til heatseier. I andre heat var det spennende i ca 70 meter, Kjellmann tok starten og Hagberg havnet i en startcrasj dermed var det lite spenning i heatet. Børge kjørte seg opp til en andreplass i dette heatet også. Det ble de to først og Even Olsen på en 3.plass.

Endelig løp igjen.
Stevneleder Tore Grøtte er meget fornøyd med gjennomføringen av løpet.

– Det kom mange førere fra hele Vest-Finnmark, noen tok til og med turen fra Rana og Rovaniemi for å delta på årets første løp! Det å arrangere løp i Alta er ingen problem, vi har en meget dreven stab som kan dette, alt fra kjøkken til banemannskaper, starter og flaggvakter vet hva som kreves, det gjør min jobb meget enkel.

Neste løp på agendaen for Alta Motorsportsklubb er stadioncross på Altagårdssletta under Borealisfestivalen, dette er et av de mest spektakulære snøscooterløpene i Finnmark! Dette blir en liten test av staben før Alta MSK skal arrangere Norgesmesterskap i motocross i slutten av juli.