Vant NM i røff sjø

Christoffer Vibeto (17) og Andreas Woxen (18) fra Porsgrunn vant i går NM i Offshore V-60 i Tvedestrand. Klassen de kjører i regnes som rekrutteringsklassen innen offshore, og har en rekke deltakere. Gårsdagens race var avslutningen på en strålende sesong for teamet fra Porsgrunn.

Pressemelding – Grenland Racerbåt Klubb

Med høye bølger, og mye vind ble det tøffe forhold for utøverne under årets Høstregatta utenfor Tvedestrand i Aust-Agder. Flere båter måtte bryte løpet, men guttene fra Grenland Racerbåtklubb taklet sjøen og kom i mål først etter 34 nautiske mil på 47 minutter.
– Det var mye sjø i dag, men som vi har bevist tidligere er det der vi er best. Det er på strekkene med store bølger vi drar mest i fra konkurrentene, så dette var forhold som passet oss godt, sier Andreas Woxen.

Norgesmester to helger på rad

Vibeto ble også Norgesmester i klassen GT30 i grenen rundbane i Arendal forrige helg, og har dermed to gullmedaljer i NM på like mange helger.
– Jeg har hatt en fantastisk uttelling på denne sesongen, og resultatene har vært langt over det jeg hadde drømt om på forhånd. I utgangspunktet skulle jeg hovedsakelig satse på offshore i år, så NM-gullet i rundbane er en super bonus, sier Christoffer Vibeto.

 Gode resultater tross begrensede treningsmuligheter

– Guttas prestasjoner er helt fantastisk bra sier Kjetil Bjørntvedt, leder i Grenland Racerbåt Klubb. Klubben sliter med å finne gode trenings-fasiliteter i vårt område, og at gutta klarer å hevde seg så godt på tross av dette viser både talent og innsatsvilje.

Grenland Racerbåt Klubb leverte solide resultater i årets NM. I tillegg til NM-gull for duoen Vibeto/Voxen tok Jan Trygve Braaten fra Tvedestrand og Kjetil Bjørntvedt fra Porsgrunn NM-gull i klasse 3C. Dette er regnet som den gjeveste og raskeste klassen det konkurreres i Norge, og er en solid prestasjon.”