Ullevålseter imponerte under onsdagens etappe av Africa Race

Han hadde nesten gitt opp håpet om å ta igjen forspranget. Med fjordårets rally godt i minne, for det var nettopp på denne etappe Botturi dro ifra og fikk forspranget. I 2019 var dette minutter som Ullevålseter aldri klarte å ta igjen. En etappe som ikke favoriserer Ullevålseter, på grunn av flatt, steinete og raskt terreng. I dag imponerte han alle, inkludert seg selv. For det som så umulig ut ble mulig

2 etappe, 8. januar. 

Africa Race – Marokko

Ullevålseter startet som nummer 9, som i utgangspunktet er en bra posisjon å være i for den strategiske ørkenreven. Men 8 minutter bak fjorårets vinner Alessandro Botturi føltes mye å kjøre inn.

Italieneren er rutinert og har over 100 timer på sykkelen i år som test fører. 

– Det lønner seg stort sett å starte lengre bak for meg. Jeg leser terrenget og ser sporene etter de andre, da ser jeg hvor de andre har rotet og da slipper jeg å gjøre det samme. 

Jeg fikk en god flyt og god følelse, men jeg gjorde en del små navigerings feil. Jeg fikk også 1 minutt straff fordi jeg kjørte for raskt i radar sonen, 31 km der det var 30 km. 

Felix har kjørt alene gjennom hele dagen. Å kjøre alene er krevende, du er overlatt til deg selv og må gjøre all jobben med navigering og sporvalg selv. 

Pål Anders Ullevålseter vinner dagens etappe med 9 minutter og 35 sekunder(det blir sikkert trukket fra 1 minutt i straff). Han har tatt igjen forspranget og leder nå i sammendraget med 1 minutt og 29 sekunder foran Botturi. Kristian Felix Jensen kom inn som nummer fire, 22 minutter og 21 sekunder bak Ullevålseter, og ligger 18 minutter og 22 sekunder bak i sammendraget, på flott 4 plass.

I morgen er Ullevålseter først ut, det liker han lite. Han skulle gjerne sett at han lå lengre bak og kunne navigere seg frem på egenhånd. Så får vi se hvem som følger i sporene etter Ullevålseter, og om han klarer å riste de av seg.