Ullevålseter gleder seg til enduro-sesongen

Snart enduro-start!

Landslagstrener Pål Anders Ullevålseter (bildet) i enduro ser frem til våren og enduro-sesong.

Og i april er det fullt kjør i enduro, dersom alt går som det skal.

-Vi starter konkurransesesongen med VM i superenduro i Budapest 1. april og NM i enduro 17. april i Italia. Treningen mot dette har pågått her hjemme gjennom vinteren og de fleste er i rute og vi reiser til Italia i påsken for å trene i forkant. Det har vært utfordrende å reise på grunn av karanteneregler – og da alle utøverne jobber. Så vi tar treningsleiren nå før første runden, sier Ullevålseter.

 Og i sommer kjøres det både EM og VM.

-Vi håper på god progresjon hos alle. Herman Ask og Kevin Burud kjører VM, men medaljehåp her er nok litt ambisiøst. Men Kevin ble nummer syv i VM i fjor, så å bli bedre en det er et mål. Ellers har vi noen raske førere som skal kjøre EM-serien for første gang. Så her tør jeg ikke melde noen navn, men medalje er mulig, sier Ullevålseter.

Pandemisituasjonen preger fremdeles endurosporten – som den preger de fleste idretter.

-Når det gjelder covid-19, så trener vi utendørs og leier stort sett egne baner. De har dessverre blitt avlyst de enduroløpene som var planlagte her hjemme, så treningene har blitt veldig konkurransepregede, sier han.

 Målene er klare.

-Årets målsetning er en medalje og stor progresjon i farta på alle utøverne. Vi har to utøvere som kjører på team i utlandet – og målet er at de kan fortsette med det. Samt at andre også kan følge på om sjansen byr seg, avslutter Pål Anders Ullevålseter.