Tveråen ser frem til internasjonale løp

Har ambisjoner om gull - også internasjonalt!

Norgesmesteren i quadcross – Christopher Tveråen fra Nøtterøy – trener for fullt i sommer – og sikter blant annet mot internasjonale konkurranser.

Tveråen kjørte inn til NM-gull under NM-veka i Elverum. Nesten 100 000 seere fulgte med på hans NM-oppvisning på NRK1.

Nå er han tilbake i treningshverdagen.

-Treningsarbeidet går veldig bra. Ettersom de fleste konkurranser ble avlyst som en følge av korona-utbruddet, har jeg fått mer tid til å fortsette oppkjøringen og få gode treningsuker. Sammen med Marius Dammyr har vi utforsket litt andre måter å trene på – og finne motivasjon i nye øvelser, sier Christopher Tveråen.

Fullt fart under NM-veka. Foto: NRK.

Tveråen håper på konkurranser i både innland og utland den kommende høsten. Det mangler ikke på ambisjoner.

-Ambisjonene til høsten er forhåpentligvis at noen konkurranser starter igjen. Norge skal få gjennomført en Norges Cup-serie som starter i august under reglene som er blitt delt ut, noe jeg ser fremover mot. I tillegg ser det ut som at vi kan begynne å se litt mot internasjonale løp, og jeg skal mest sannsynlig delta i det franske mesterskapet i quad som skal kjøres i to runder. Ambisjonene er selvsagt å vinne, sier Tveråen.

Christopher Tveråen i farta. Foto: privat.

Nøtterøy-gutten har fått trent mangfoldig og litt annerledes under koronasituasjonen.

-Denne våren har vi alle blitt preget av noe på en eller annen måte, men i vårt perspektiv har det vært vanskelig å få nok kjøretrening mot sesongen. Dermed har jeg måtte sett på nye øvelser som kunne sammenlignes – samt finne ut hvilke egenskaper jeg trenger for å kjøre en quad. Det har vært balanse, fokus, utholdenhet, styrke etc. Nå som baner har åpnet igjen har vi kunnet hatt mye kjøretrening, og jeg har kjent at den treningen har fungert mot kjøretreningen, sier Tveråen.

Han har nå planer om å reise til Frankrike.

-I sommer er planen å dra ned til Frankrike i slutten av juli for å trene på quad. Etter at nye reiseregler kom, så bestemte vi oss for å ta turen nedover for å få en oppkjøring mot de franske løpene. Utenom det har blitt mye fysisk trening, samt å kunne være med venner og familie med 1 meters avstand, sier Christopher Tveråen.