Tror på sterke prestasjoner på Mantova-banen

Landslagssjef Espen Blikstad (bildet) i motocross begynner å bli godt vant med sterke EM-prestasjoner i 250-klassen. Sist helg ble det seier i EM-runden til Kevin Horgmo, og bronseplass til Håkon Fredriksen. Uken før var det Cornelius Tøndel som gikk helt til topps, i den syvende EM-runden.

Nå tror Blikstad på flere sterke prestasjoner av Kevin Horgmo, Håkon Fredriksen og Cornelius Tøndel. Horgmo har to seire og ligger som nummer to i EM sammenlagt. Fredriksen og Tøndel har en EM-runde-seier hver.

-Det har vært en stabil innsats på 250-gjengen i Italia. De leverer bra resultater i alle heat, til tross for dårlige starter og krasjer, sier Espen Blikstad.

-I 125-klassen er erfaringen viktig. Det er viktig å kvalifisere seg til finalene, men her må de bare kjøre flere løp samt trene mer. De tar med seg mye erfaring til vinterens trening, sier Blikstad.

Til helgen er det Mantova-banen i Italia og den niende EM-runden som gjelder. Den 10. ende runden går på tirsdagen den 9. november.

-De siste to løpene blir spennende. Det er en bane som passer Tøndel, Horgmo og Fredriksen bra. Der har de levert godt tidligere, sier Blikstad.

Han håper og tror at de vil være med helt i toppen.

-Mitt mål har jo vært å ha dem 1-2-3 totalt i noen løp, og det er store muligheter for det i Mantova, sier han.

Denne uken er det oppladning og atter oppladning.

-Fokus i denne uken blir å restituere seg, trene med høy kvalitet samt holde trykket oppe. Tøndel og Fredriksen skal jobbe litt med starter. Ellers blir det bare å nyte samt slappe av, avslutter Blikstad.