Tror på mange konkurranser i 2021

Toppidrettssjef Marius Dammyr (bildet) i NMF er fortsatt sterk i troen på at 2021-sesongen blir en sesong med mange konkurranser både i Norge og i utlandet.

-Jeg er ingen spåmann, men en optimist. Jeg tror både nasjonale og internasjonale konkurranser blir arrangert til høsten. Jeg håper spesielt at nasjonale løp blir arrangert, slik at bredde skal få noe å trene mot. Mange mister motivasjonen når de ikke har noe å trene mot. Løp/konkurranse er en viktig del av en utøveres utvikling for å se hvor gode de er blitt. Til tross for at vi kjører mange treningsløp, blir det aldri det samme som å konkurrere mot de beste i verden, sier Marius Dammyr.

Slik oppsummerer han status i forhold til sesongstart – og covid-19 problemstillinger.

-Sesongen er jo for snowcross avsluttet – og det har allerede vært et løp i Italia. EM for enduro. Det er skal være VM-løp i motocross og en del av utøverne på MX-landslaget har konkurrert nasjonalt i Italia, blant annet. Ser ut til at trial skal få sin første EM-runde i Italia i slutten av mai. Jeg opplever veldig positive holdninger fra de som har satset hele vinteren – og de er tente samt klare for at sesongen skal starte, sier Dammyr.

Og dette ser han mest frem til denne våren.

-Jeg gleder meg til å jobbe tett med utøverne og trenerne når de er på konkurranse. Ja, være med på å støtte og «coache» de gjennom oppturer og nedturer. I tillegg så er jeg overbevist om at vi kommer til å se at ny norsk motorsporthistorie skrives i flere av våre grener. Da tenker jeg ikke bare der vi har landslag (Aquabike, trial, MX, SNX, Enduro), men også i speedway, roadracing, radiostyrt bil og rundbane båt som vi også jobber med, sier Dammyr.