Trial-topper takker avdøde Maarten Mager

I fjor høst fikk kvinnelandslaget i trial vite at avdøde Maarten Mager hadde testamentert bort 100 000 kroner til kvinnelandslaget i trial. Maarten Mager  var en viktig profil i det norske trialmiljøet – og var en støttespiller for mange.

Fire utøvere på kvinnelandslaget fikk 25 000 NOK hver – og her kommenterer de fire hva de skal bruke midlene fra Maarten Mager til.

-Jeg glemmer ikke de tilfeldige gangene han dukket opp i Lag-VM helt uanmeldt med sin utstråling og norske flagg. For min del gir dette meg mulighet til å dekke “minder” til VM – samt å faktisk kunne trene med “minder” hyppig og regelmessig før denne sesongen, sier Ingveig Håkonsen fra Skiptvet Motoraktivitetsklubb.

-Jeg skal bruke pengene på å utvikle meg som utøver. Da går de til trener/”minder” som hjelper meg i hverdagen, sier Erika Melchior fra Valldal Trial klubb.

-Hos meg blir pengene fra Maarten brukt på “minder”/trener på hjemmebane, slik at jeg får best mulig oppfølging og trening på hjemmebane også. Det er veldig viktig at jeg får et godt forhold til “minderen” jeg skal bruke på løp, sier Seline Meling fra Riska Trial klubb.

-Jeg får nå muligheten til å få optimale treningsforhold til å bli så god jeg kan bli i idretten. Jeg vil bruke disse midlene til å få kvalitet i trialtreningene i klubben, slik at jeg er klar for å prestere i VM, sier Huldeborg Barkved fra Vaulali Trial klubb.

Også landslagssjef Marius Dammyr setter pris på gaven til trialsporten – fra Maarten Mager.

-Dette er en fantastisk gave til kvinnene. De står på hver dag for å bli litt bedre – og dette vil gjøre at de kan løfte nivået sitt høyere og trene flere dager med høy kvalitet. Vi kommer i år til å kjøre for Maarten Mager, og årets Lag-VM skal spesielt være til minne for Maarten, forteller Dammyr.

Foto: privat.

Les også: https://nmfsport.no/nyheter/trial-samling-for-pengegave-fra-avdode-maarten-mager/