Trial: EM-bronse til Ingveig Håkonsen og Mats Nilsen

Ingveig Håkonsen ble nr. 3 i finalerunden av trial-EM og tok bronsen sammenlagt i kvinneneklassen. Mats Nilsen sikret seg en bronse i ungdomsklassen.

Pressemelding fra Team Norway Trial

Lazzate, Italia, 05-06.08.2017: Landslagsutøver Ingveig Håkonsen (18) fra Skiptvet Motoraktivitetsklubb kjørte lørdag inn til tredjeplass i den siste EM-runden i trial. Det holdt til å sikre bronsen sammenlagt i kvinneklassen bak regjerende verdensmester Emma Bristow og fjorårets europamester Theresa Bäuml.

Håkonsen har levert stabile resultater hele sesongen og vært på pallen i samtlige 4 EM-runder. I Bristows fravær tok Håkonsen EM-sølv i fjor og fikk med det sitt internasjonale gjennombrudd. Årets resultat viser at østfoldingen har etablert seg i toppen og blir å regne med fremover. 

Det var en ekstremt tøff konkurranse for alle, med harde løyper og temperaturer opp mot 40 grader: – Jeg er utrolig fornøyd med resultatet! Det var en tøff konkurranse, og med varmen i tillegg så var ikke følelsen den beste under løpet. Heldigvis var det nok til å sikre medaljen!, sier Ingveig Håkonsen.

Mats Nilsen (14) fra Team Norway Junior Trial og Riska Motorsykkelklubb hadde litt tekniske problemer i finalerunden, men kjørte likevel inn til 5. plass. Takket være en seier tidligere i sesongen og stabilt gode resultater ble den unge rogalendingen belønnet med bronsemedalje sammenlagt i Youth Championship på første forsøk. Denne klassen er for de mellom 13 og 16 år, så Nilsen har alle muligheter til flere gode resultater fremover. 

De øvrige norske matchet ikke helt resultatene til Håkonsen og Nilsen, men fikk like fullt med seg gode plasseringer mot Europaeliten. Ib Vegard Andersen ble nr. 10 og beste norske i herreklassen. Sondre Haga ble nr. 13. De tok fikk henholdsvis 9. og 8. plass sammenlagt. Se resultatliste for øvrige norske plasseringer. 

Resultater EM Trial, Lazzate: 

Championship 
1. Arnau Farré (Spania)
2. Iwan Roberts (Storbritannia)
3. Dan Peace (Storbritannia) 
10. Ib Vegard Andersen (Norge) 
13. Sondre Gilje Haga (Norge) 

Women Championship 
1. Emma Bristow (Storbritannia)
2. Theresa Baüml (Tyskland) 
3. Ingveig Håkonsen (Norge) 
11. Erika Melchior (Norge) 
16. Hanne Gilje Haga (Norge) 

Junior Cup 
1. Piardi Sergio (Italia)
2. Corvi Luca (Italia)
3. Copetti Manuel (Italia) 
7. Petter Bjerlin (Norge) 
8. Jarand-Matias Vold Gunvaldsen (Norge) 
15. Jacob-Olaus Vold-Gunvaldsen (Norge) 
19. Nils-Johan Vold Gunvaldsen (Norge) 
26. Tomas Haugland Nilsen (Norge) 
27. Sander Sørbye (Norge) 

Youth Championship 
1. Hugo Dufrese (Frankrike)
2. Oliver Smith (Storbritannia)
3. Pol Medinya (Spania) 
5. Mats Nilsen (Norge) 

Over 40 Cup 
1. Marco Andreoli (Italia)
2. Sami Kymalainen (Finland)
3. Vladimir Kothay (Slovakia) 
12. Arild Norum (Norge)